Hickory

Hickory

Att spela hickorygolf

Att spela hickorygolf är lite som en livsstil, som bygger på spelets gamla värdegrunder med bl a. snabbt spel, fair play, gemenskap och ett stort intresse för golfhistoria – att lira, ha kul och umgås under mycket trivsamma former. Hickoryklubbor har en helt annan känsla än moderna massproducerade högteknologiska klubbor, både vad man känner i händerna och vad som sitter djupare i klubbans själ.

Det finns både autentiska hickories och nyproducerade replikas. I våra golfhistoriska tävlingar så spelar vi med autentiska golfklubbor från golfens “gyllene era” ca 1900-1935. Här får vi chans att både upptäcka och uppleva golfhistorien på riktigt. Varje klubba är unik, tillverkad för hand och oftast med fina stämplar som kan hjälpa till för att få fram en spännande och unik historik. Varje klubba är en egen “individ” som man måste lära känna och hantera. Kompletta set var inte så vanligt under den här tiden utan man matchade oftast enkilda klubbor med varandra.

Hickoryklubborna har normalt skaft av träslaget hickory. Hickory är ett hårt och elastiskt träslag (valnöt) som också används flitigt för skaft till yxor, hammare, trumpinnar mm. Det förekommer även klubbor med skaft av ask eller bambu.

Visst, det är svårare med hickories än spel med moderna klubbor, men känslan är så mycket häftigare. Belöningen för varje lyckat slag, eller taktiskt beslut, är svårt att beskriva, det måste upplevas. Alla element i golfen blir så mycket tydligare och det gör spelet spännande och mer underhållande.

I klubben finns det några killar och tjejer som gillar att spela med riktigt gamla klubbor och som oftast även ses i traditionella kläder på vår bana. Klubborna är tillverkade före 1935 har skaft av hickoryträ, därav namnet ”Hickorygolf”.

Vi spelar med vanliga bollar men av den mjukare varianten.

Alla medlemmar på Norrköping Söderköping GK är välkomna att delta och vi ser gärna att fler och fler vill pröva på att testa charmen med att spela Hickorygolf.

Vill ni ha mer information, kontakta Johan Moberg på johan@nsgk.se

East Coast TOUR är en Order-of-Merit tävling som sträcker sig över hela säsongen. Tävlingarna spelas både i brutto och nettoklass. Säsongen avslutas med en stor och spännande final och ett imponerande prisbord. Även alla deltävlingar kommer ha prisbord i hög klass.

Länk till Resultat och tävlingar mm
http://eastcoastswing.se/

Klinga Hickory Classic

Klinga Hickory Classic är Fyrboll bästboll och ingår ingår i Eastcost TOUR

Spelas lördag 17e augusti på Klinga banan löpande start kl  11:30-13:50

Anmälan: sker på Min Golf

Klinga Hickory Tour  

Vi spelar 12 hål med start kl 16:00 på följande söndagar, anmälan: bjorn.larsen@movestic.se

Spel Söndagar kl 16:00

April: 28e Hylinge
Maj: Klinga 5e, 19e Hylinge 12e,26
Juni: Klinga 2e,16e, 30e  Hylinge 9e, 23e
Juli:  Klinga 14e28e  Hylinge 7e, 21e
Aug:  Klinga 11e, 25e  Hylinge 4e, 18e,
Sep:  Klinga8e, 22e  Hylinge 1e, 15e, FINAL spelas på HYLINGE Start kl 13:00 den 29 e september

Anmälan sker till bjorn.larsen@movestic.se
Björn Larsen
Tournament Director KHT

bjorn.larsen@movestic.se
0736-202806

NYHET 2024

Välkommen att Prova hickory Kontakt: johan@nsgk.se

Vi har världens bästa Hickoryspelare på NSGK

Johan Moberg, vår instruktör på Klingabanan vann VM i hickorygolf 2018 i oktober efter resultaten 73-71 (vinst med ett slag).

Johan spelade hickory WM 2019 i Skottland . Han lyckades inte försvara titeln men i en intervju säger Johan ”Det var tufft ute på banorna men jag gjorde mitt absolut bästa i varje slag efter förutsättningar som gavs. Jag är nöjd med ett brons (älskar ju att vinna, så vi säger att jag vann ett brons, skrattar Johan”

Kilspindie 75 slag

Gullane3 67 slag&

Gullane3 71 slag.

75, 67, 71 med hickory är väl godkänt

Läs en intervju med Johan Moberg efter tävlingen här.

Klicka här för att se statistik och resultat från VM-tävlingen.