IDEELLT ARBETE

IDEELT ARBETE

Vi på NSGK tror att ideella krafter och engagerade medlemmar är något av den viktigaste resursen en golfklubb kan ha. Vi vill organisera oss ännu bättre och samla kraft för att kunna öka trivselnivån och kvaliteten på vår verksamhet ännu mer. Vi söker ständigt nya krafter som vill hjälpa till på våran golfklubb och gör oss ännu attraktivare. Skicka ett mail till info@nsgk.se för mer information och intresseanmälan så hör vi av oss.

Läs mer nedan om de olika uppgifter vi vill ha hjälp med!

GOLFVÄRDAR

Att vara golfvärd innebär att hjälpa till på NSGK under helger och vardagar när det är mycket bokat på våra banor. Att finnas runt klubbhuset och första utslaget och hälsa medlemmar och greenfee-spelare välkomna. Som golfvärd delger man viktig information som är bra att ha med sig innan man sätter igång en golfrond på NSGK. Att vara golfvärd innebär också att man ska hjälpa till att hålla uppe speltempot ute på banorna.

Målet är att ha golfvärdar alla tävlingsfria helgdagar kl 08:00-13:00 och för att nå det behöver vi hjälpas åt.

HÅLVÄRDAR

Vi tror att en av de viktigaste upplevelserna förutom bra service och fina greener är våra båda banors finish. Finish på banan är A och O och det måste prioriteras. Det kan till exempel innebära att man som hålvärd för ett speciellt hål är ansvarig för att hålla vägar och stigar fräscha, se till att området runt tee-skyltar är rent, att trimning av skogskanter och spelytor underhålls, att skogspartier rensas ut från onödig växtlighet så det blir lättare att hitta bollen, att hålla bunkerkanter snygga och kortklippta och så vidare.

Vi kanske inte har en bana för att arrangera ett stort mästerskap som Nordea Masters men vi kan sätta upp gemensamma mål om att hålla finishen lika hög som på en mästerskapsbana. Hålvärdar kommer få tillgång till verktyg och material för underhållet av sina hål och det kommer även finnas en skylt på varje hål där det står vem som är hålvärd på just de hålen.

Hålvärdar är officiellt ansvariga för sina hål 1-3, 4-6, 7-9 osv. och medlemmar kan höra av sig om man har önskemål eller förbättringsåtgärder på just de hålet. Ansvarig för hålvärdar på varje bana är Martin Arbman och Tobias Ekroth.

Riktlinjer:
Hålvärdar arbetar helst två och två eller tre och tre.

Minst 12 hålvärdar på båda banorna, helst 18 på varje bana.

Hålvärdar har tillgång till bra och ordentliga verktyg och utrustning på båda anläggningarna.

Hålvärdar ser till att man arbetar utan att vara i vägen. Det är viktigt att arbetet blir gjort men det är också viktigt att medlemmar och gäster kan spela. Hålvärdar får låna reflex-västar så att man syns på banan.

Hålvärdar har frihet under ansvar. Kommunikationen mellan hålvärdar och banchefer är väldigt viktig och närmast kontaktperson är Martin Arbman och Tobias Ekroth.

Ett schema kommer sitter uppe för verktyg och utrustning på varje bana, precis som i tvättstugan är det viktigt att respektera bokade tider och se till att all utrustning kommer på plats och hålls ren och att batterier till t.ex. trimmers är laddade inför nästa pass.

Vi kommer under våren och sommaren söka efter medlemmar som vill hjälpa till med att ta hand om våra fina banor, och om du känner dig manad så tveka inte att höra av dig till oss på info@nsgk.se.

 

GÅRDSANSVARIGA

Att vara ansvarig för området runt och kring klubbhuset som är hjärtat av anläggningen. Det är oerhört viktigt för dels första intrycket av klubben men även för det bestående helhetsintrycket man har med sig när man lämnar Norrköpings Söderköping GK. Att vara gårdsansvarig kan bland annat innebära att sköta blommor och växter och träd runt klubbhuset, att hålla snyggt och rent inuti klubbhuset, att hålla vägar och parkeringsplatser fina och även föreslå förbättringsmöjligheter. Ansvariga för gården får verktyg och möjlighet att arbeta under ansvar för att sköta om klubbens hjärta, nämligen klubbhuset

Här kommer några punkter på hur vi tänker kring Gårdsansvariga:

Ansvarar för att det är rent och fint runt klubbhuset
Kommer gärna med idéer och bra förbättringsmöjligheter
Har tillgång till verktyg och en budget för att plantera blommar och ordna med fina detaljer
Håll en bra kommunikation med klubbchef
Frihet under ansvar

Om du är intresserad av grönt och växter och har ett öga för detaljer, tveka inte att höra av dig till oss på info@nsgk.se och lämna intresseanmälan. Tanken är att vi ska ha två arbetsgrupper, en på Klingabanan och en på Hylingebanan.

JUNIORLEDARE

Vi har idag en stor och framgångsrik juniorverksamhet, men vi vill fortsätta att utveckla den framåt. För att vi på Norrköping Söderköping GK ska ta nästa steg så måste vi rekrytera fler ledare och ideella krafter som tillsammans med våra duktiga tränare och Idrottsansvarig ansvarar för den dagliga verksamheten.

Du behöver inte kunna någonting om t.ex. golfteknik utan vi söker dig som t.ex. kan tänka dig att arrangera en juniortävling tillsammans med några fler ledare, grilla korv på ett träningstillfälle, hålla i en enkel regelkurs, hjälpa till på juniorläger och så vidare. Klubben kommer genomföra en ledarutbildning under en helg i vår där ni får kunskap och nyttig information av tränare och redan befintliga ledare på klubben.

Ta kontakt med Lars Bjurström om du vill hjälpa till som juniorledare på NSGK.