SPELA

SPELA

BOKA GOLFTID

GREENFEE

Differentierad greenfee
På NSGK har vi differentierad greenfee, vilket innebär att priset är olika beroende på när du önskar spela.

Attraktiva starttider har ett högre pris och mindre attraktiva tider har ett lägre pris.

Greenfee gäller för 18 hål och vill du spela mer erbjuder vi 50% rabatt på ytterligare spel samma dag. Spel ingår på vår 9-hålsbana för dig som erlagt greenfee på någon av våra 18-hålsbanor.

För dig som vill spela 9-hål på någon av våra 18 hålsbanor är greenfee 300kr.

Betalning
Greenfee betalas direkt i samband med bokning via Min Golf. Avbokning eller förändring av antalet spelare kan ske senast 2 timmar före start. En automatisk återbetalning av greenfee och uthyrningsartklar sker då via Swedbank Pay.

Gäst till medlemsrabatt
En förmån som ingår i våra medlemskap (SVART, VIT, GULD) är att ni kan bjuda med gäster och få rabatt på deras greenfee. Detta gäller om du som medlem spelar med dina gäster och är den som bokar tiden. Då kommer rabatten in automatiskt vid bokningen.

Lär mer om våra olika medlemskap och vilka förmåner som gäller för ditt medlemskap.

Juniorer
Juniorer (0-21år) betalar halv greenfee alla dagar.

BOKNINGSREGLER 2024

Boka starttid
Allt spel på våra banor bokas med fördel på egen hand via Min Golf. Du som bokat starttiden är ”Bokningsägare” och ansvarig för att bokningsreglerna efterföljs. Eventuell greenfee och uthyrningsartiklar (Golfbil) betalas direkt i samband med bokning.

Avbokning eller förändring av antalet spelare kan ske senast 2 timmar före start. En automatisk återbetalning av greenfee och uthyrningsartklar sker då via Swedbank Pay.

Ankomstregistrering
Ankomstregistrering ska ske senast 15 minuter före bokad starttid. Alla spelare som inte är ankomstregistrerade debiteras med 200 kr, gäster debiteras med gällande greenfeeavgift.

Personlig ankomstregistrering gäller, d.v.s. en person kan inte ankomstregistrera en hel boll själv, utan var och en av spelarna måste göra det personligen.

Handikappgränser
För att skapa ett bättre speltempo och minska stressen för golfare med högre handicap har vi satt en gräns där det sammanlagda handikappet i bollen kan vara max 144.

Starttidsoptimering
För att öka tillgängligheten på våra banor förbehåller vi oss rätten till sammanslagning av starttider under perioder med högt tryck. Om det exempelvis är två ”två-bollar” flyttar vi ihop dem till en ”fyrboll” för att skapa en ledig starttid. Din starttid kommer aldrig tidigareläggas och som mest flyttar vi tider 20 minuter framåt. Vid flytt av starttid får du meddelande via E-post.

Förseningar i starttidsschemat
Om golfbanan är stängd p.g.a. exempelvis frost eller dimma, avbokas starttiderna tills banan öppnas igen. (Starttiderna brinner alltså inne och flyttas inte framåt.) Vi tillämpar denna princip för att inte hela dagens tider skall påverkas.

Medlemsbokningar

Målet med våra bokningsregler är att de ska vara rättvisa och skapa tillgänglighet för fler att komma ut på våra banor. Vi har därför begränsningar i hur många samtidiga bokningar du som medlem kan göra och vi har även ett högre greenfeepris för gäster under de tider som är mest attraktiva.

Vi har delat in våra starttider i Gula och Röda tider
Röda tider är de mest attraktiva starttiderna på våra banor, vanligtvis helger 08:00-12:50.
Gula tider är alla övriga tider på våra banor.

För våra 18 hålsbanor gäller följande
Svart medlemskap kan ha 5 samtidiga bokningar per bana. Exempelvis 2 röda tider och 3 gula tider eller 1 röd och 4 gula tider.
Vit och Guld medlemskap kan ha 4 samtidiga bokningar per bana. Exempelvis 1 röd tid och 3 gula tider eller 4 gula tider.
Guld medlemskap kan ha 3 samtidiga bokningar per bana. Exempelvis 1 röd tid och 2 gula tider eller 3 gula tider.

Kvällen innan kl. 20:00 släpps alla spärrar och du kan boka lediga starttider utan att det påverkar antalet samtidiga bokningar.

Samtidiga bokningar (PDF)

Förmånstider 2024
För att skapa bättre tillgänglighet under lördag, söndag samt helgdagar är följande tider reserverade på våra 18-hålsbanor för medlemmar som innehar spelrättsbevis och ett medlemskap som ger fri tillgång till spel:
07:50, 08:50, 09:50, 10:50, 11:50, 12:50, 13:50

Tiderna kan bokas tidigast 4 dagar i förväg kl 08:00. Samtliga spelare som ingår i bokningen måste äga ett spelrättsbevis och ha medlemskap VIT, SVART. Tider som inte blivit bokade släpps för alla spelare 2 dagar innan.

Gruppbokningar, Tävlingar och andra aktiviteter som kräver mer än 5 starttider har möjlighet att boka även dessa tider.

Gruppbokningar
Klubben erbjuder möjlighet för medlemmar som önskar boka in ett större antal starttider utan att det inte spärrar bokade tider i systemet enligt bokningsregler för samtidiga bokningar på våra banor (s k. Gruppbokning). En gruppbokning är exempelvis ett sällskap som önskar boka tre tider eller fler för sitt kommande familjemästerskap.

Vardagar kl. 05:00-14:50 samt helgdagar efter kl. 15:00
En medlem kan max ha 2st framtida gruppbokningar utan extra avgift under dessa tider. Önskar man boka flera tider tillkommer en förbokningsavgift på 50kr/spelare, avgiften är ej återbetalningsbar och betalas av spelaren via Min Golf eller i Receptionen innan spel.

Helgdagar kl. 08:00-12:50 samt vardagar från kl. 15:00
En medlem kan max ha 1st framtida gruppbokning bokade under dessa tider. För att göra en gruppbokning tillkommer en förbokningsavgift på 50kr/spelare, avgiften är ej återbetalningsbar och betalas av spelaren via Min Golf eller i Receptionen innan spel.

Senast 5 dagar innan spel på helger och senast 3 dagar för spel på vardagar, lämnas Golf-ID på de spelare som ska spela för att garantera att behålla de reserverade tiderna. Den som är ansvarig för gruppbokningen samlar in Golf-ID för de som ska spela och lämnar till receptionen i önskad spelordning.

Förfrågan om gruppbokning mejlas till info@nsgk.se

Klubbverksamhet
För våra kommittéer (Tävling, Senior, Seriespel, Junior, Dam, Klubb 36, Klubb 18, Hickory etc.) finns möjlighet att boka upp stående tider för verksamheten.

GOLFBIL

Vi har 11st Golfbilar uppställda för uthyrning på Hylinge och 10 st på Klinga.
Körning med golfbil lyder under körkortslagen vilket innebär att körkort för personbil (B) eller förarbevis för terrängskoter krävs.

Medlem & Gäst 
9-hål 250kr, 18-hål 450kr

Medlem & Gäst med giltigt läkarintyg
9-hål 150kr, 18-hål 250kr

Årskort Golfbil
5 000kr
3 500kr med giltigt läkarintyg

Boka golfbil gör du direkt i samband med din bokning via Min Golf eller bokningsappen (Nya MG Bokning, som släpps i februari 2024). Det går också bra att kontakta receptionen och gärna via mail info@nsgk.se

Regler för transportmedel vid golfspel på NSGK
Alla har möjlighet att använda, av klubben godkända transportmedel, vid sällskapsspel. Vid tävlingsspel som arrangeras av NSGK krävs att spelare visar upp ett giltigt läkarintyg.

Läs mer om olika fordon, körkortskrav, försäkringar, alkohol, med mera på golf.se – Fordon i golfspel.

Tillstånd vid tävling
Tillstånd kan enbart utfärdas av spelarens hemmaklubb. För att få tillstånd att använda transportmedel för medlemmar i NSGK gäller följande:

1. Skaffa ett läkarintyg som styrker rörelsenedsättning med fastställd giltighetstid. För att erhålla tillstånd krävs att rörelsenedsättningen är ett sjukdomstillstånd med förväntad långvarig läkningsprocess eller av kronisk karaktär.

2. Läkarintyget visas upp receptionen eller mailas till till info@nsgk.se

3. Vi registrerar detta i Min Golf vilket gör att andra klubbar ser att du har ett giltigt tillstånd från din hemmaklubb.

FROST PÅ BANAN

Vad händer med min starttid vid frost?
Om golfbanan är stängd pga frost, avbokas starttiderna tills banan öppnas igen. (Starttiderna brinner alltså inne och flyttas inte framåt.) Vi tillämpar denna princip för att inte hela dagens tider skall påverkas. Tänk på detta här då du bokar speltider på morgonen framöver!

Varför får jag inte spela på frostiga greener?
Den första frosten är väldigt känslig då gräset inte har börjat sin invintring och är kvar i ett växtstadie. Detta innebär att gräsplantan fortfarande är fullt av vatten och om man går på gräset bryts bladet. Resultatet blir svarta döda spår där någon gått eller svarta hjulspår där någon dragit sin vagn eller kört ett fordon.

Därför är det absolut förbjudet att beträda golfbanan då det är frost och banan är helt stängd tills banpersonalen ger klartecken. De sätter upp skyltar med ”banan avstängd” på första tee och tar bort de när det går bra att spela igen. När banan är stängd gäller det hela banans område dvs. även övningsområden och övningsgreener.

Klicka på länken till filmen så får du en bra beskrivning om hur greenen påverkas vid spel på frostiga greener.
https://www.youtube.com/watch?v=zkoWWrHzuAg

GOLFPAKET

Välkommen till Norrköping & Söderköping

Välkommen till Norrköping och Söderköping och upplev härliga golfbanor, njut av stadens puls eller lugnet på landet.

NSGK har i samarbete med nedanstående hotell tagit fram golfpaket vilka bokas genom att ta kontakt med respektive hotell.

Golfa Schysst

Tillsammans kan vi göra golfupplevelsen bättre och roligare för alla genom att tänka på säkerhet, speltempo och att laga skador.

Här följer några korta tips för att golfa schysst!

Spela säker golf

Laga nedlagsmärken

Lägg tillbaka torvor

Var rädd om banpersonalen

Kratta bunkern rätt

Var rädd om hålkanterna

Spara tid på green

Våra hotellpartners