SPELA

SPELA

BOKA GOLFTID

GREENFEE

Differentierad greenfee
På NSGK har vi differentierad greenfee, vilket innebär att vi har olika priser beroende på när du vill spela. Ordinarie greenfee är 560kr och eventuella rabatter utgår alltid från ordinarie greenfee, det går ej att kombinera erbjudanden och rabatter. För att se aktuell greenfee för loggar du in på Min Golf.

Greenfee gäller för 18 hål och vill du spela mer erbjuder vi en extra greenfee för 200kr / spelare för den andra rundan på någon av våra 18-hålsbanor. Spel ingår på vår 9-hålsbana för dig som erlagt greenfee på någon av våra 18-hålsbanor.

Swish
När reception är stängd går det bra att betala greenfee via Swish 123 191 7368 eller direkt i Min Golf.

Juniorer
Juniorer (0-21år) betalar halv greenfee alla dagar.

9-hålsgreenfee
Greenfee för 9-hål är 295kr. Våra greenfeemedlemmar har 50kr rabatt på aktuell greenfee.

GOLFPAKET

Välkommen till Norrköping & Söderköping

Välkommen till Norrköping och Söderköping och upplev härliga golfbanor, njut av stadens puls eller lugnet på landet.

NSGK har i samarbete med nedanstående hotell tagit fram golfpaket vilka bokas genom att ta kontakt med respektive hotell.

Golfa Schysst

Tillsammans kan vi göra golfupplevelsen bättre och roligare för alla genom att tänka på säkerhet, speltempo och att laga skador.

Här följer några korta tips för att golfa schysst!

Spela säker golf

Laga nedlagsmärken

Lägg tillbaka torvor

Var rädd om banpersonalen

Kratta bunkern rätt

Var rädd om hålkanterna

Spara tid på green

FROST PÅ BANAN

Vad händer med min starttid vid frost?
Om golfbanan är stängd pga frost, avbokas starttiderna tills banan öppnas igen. (Starttiderna brinner alltså inne och flyttas inte framåt.) Vi tillämpar denna princip för att inte hela dagens tider skall påverkas. Tänk på detta här då du bokar speltider på morgonen framöver!

Varför får jag inte spela på frostiga greener?
Den första frosten är väldigt känslig då gräset inte har börjat sin invintring och är kvar i ett växtstadie. Detta innebär att gräsplantan fortfarande är fullt av vatten och om man går på gräset bryts bladet. Resultatet blir svarta döda spår där någon gått eller svarta hjulspår där någon dragit sin vagn eller kört ett fordon.

Därför är det absolut förbjudet att beträda golfbanan då det är frost och banan är helt stängd tills banpersonalen ger klartecken. De sätter upp skyltar med ”banan avstängd” på första tee och tar bort de när det går bra att spela igen. När banan är stängd gäller det hela banans område dvs. även övningsområden och övningsgreener.

Klicka på länken till filmen så får du en bra beskrivning om hur greenen påverkas vid spel på frostiga greener.
https://www.youtube.com/watch?v=zkoWWrHzuAg

GOLFBIL

Golfbilsförbud resten av 2021
From 20 oktober 2021 så är det förbjudet att framföra golfbil på alla våra banor.
Förbudet gäller tillsvidare och resterande del av 2021. Golfbilar blir tillgängliga i vår igen.

Vi har 11st Golfbilar uppställda för uthyrning på Hylinge och 10 st på Klinga.
Körning med golfbil lyder under körkortslagen vilket innebär att körkort för personbil (B) eller förarbevis för terrängskoter krävs.

Medlem & Gäst 
9-hål 250kr, 18-hål 400kr

Medlem & Gäst med giltigt läkarintyg
9-hål 150kr, 18-hål 250kr

Årskort Golfbil
4 500kr
3 500kr med giltigt läkarintyg

Boka golfbil gör du via telefon 011-15 82 40, info@nsgk.se eller direkt när du bokar tid via Min golf.

* Använd inte appen MGbokning om du vill boka en golfbil

Gå in på mingolf.golf.se i vilket webverktyg som helst. Tryck på ”hitta starttid”, då kommer ett alternativ upp på din hemmaklubb. Vilka som ska spela, vilken bana och vilken tid.
Klicka på visa starttider, då kommer alla alternativ upp och man kan välja fritt och även byta bana om så önskas.
I nästa steg kan man lägga till fler spelare och man kan även boka artiklar. Under artiklar ligger golfbil och elvagn. Här måste du göra val i tre olika rullgardiner för att det ska gå igenom. Första är om det är en elvagn eller golfbil du vill ha, den andra är vilken golfbil (nummer), alla som finns lediga ligger med. Nästa och sista steget är vem det är i bollen som ska ha bilen eller elvagnen. Innan du trycker på spara är det viktigt att trycka på ”Lägg till”. Gör du inte det så kommer artikeln inte bokas.

På plats får alla skriva under ett hyresavtal och självklart är ingen alkohol tillåten i samband med golfbilskörning.

Regler för transportmedel vid golfspel på NSGK
Alla har möjlighet att använda, av klubben godkända transportmedel, vid sällskapsspel. Vid tävlingsspel som arrangeras av NSGK krävs att spelare visar upp ett giltigt läkarintyg.

Läs mer om olika fordon, körkortskrav, försäkringar, alkohol, med mera på golf.se – Fordon i golfspel.

Tillstånd vid tävling
Tillstånd kan enbart utfärdas av spelarens hemmaklubb. För att få tillstånd att använda transportmedel för medlemmar i NSGK gäller följande:

1. Skaffa ett läkarintyg som styrker rörelsenedsättning med fastställd giltighetstid. För att erhålla tillstånd krävs att rörelsenedsättningen är ett sjukdomstillstånd med förväntad långvarig läkningsprocess eller av kronisk karaktär.

2. Läkarintyget ska bedömas av Fredrik Lager, Petter Bocian eller Marcus Ahlmark som vid godkännande ger tillstånd för spelaren att använda transportmedel. Läkarintyget kan mailas till info@nsgk.se

3. Vi skriver sedan ut ett tillstånd som ska visas upp vid varje speltillfälle på de klubbar där det krävs.

BOKNINGSREGLER

Vi håller på att uppdatera bokningsregler för 2022 och detta är klart i början av februari.

På NSGK gäller tidsbokning för spel på banan från kl. 05:00-22:00. Det går bra att boka flera månader i förväg men tänk på att det finns begränsningar i hur många tider du kan ha bokat samtidigt.

Ankomstregistrering och betalning
Spelare ska alltid ankomstregistrera sig själv senast 15 minuter innan start. Har detta inte skett förlorar spelaren rätten till starttiden.

Avbokningsregler och ”No show”
Spelare som ej infinner sig på inbokad starttid och ej avbokat denna senast 2 timmar före start debiteras en “No Show” avgift, byte av spelare kan ske 15min före bokad starttid.
*En medlem som uteblir och inte bokat av sin starttid debiteras en ”No show” avgift på 100kr samt mister möjligheten att boka starttider i GIT tills betalning skett.
*En gästspelare som uteblir och inte bokat av sin starttid debiteras en ”No show” avgift motsvarande aktuellt greenfeepris.

Vi förbehåller oss rätten att flytta samman bokningar av bollar med färre än 4 spelare, dock aldrig mer eller mindre än 10 minuter från er ursprungsbokning.

Antal samtidiga bokningar
Vi håller på att uppdatera regler inför säsongen 2022 och är klart i början av februari.

Handikappgräns
För att skapa ett bättre speltempo och minska stressen för golfare med högre handikapp har vi satt en gräns där  max 2st spelare med högre en 36 i hcp kan vara bokade i samma starttid. Detta gäller på våra 18 hålsbanor och under vintern på vår 9-hålsbana.

Förmånsstider 2021
För att skapa bättre tillgänglighet under lördag, söndag samt helgdag är följande tider reserverade på våra 18-hålsbanor för Årsmedlemmar med spelrättsbevis (Förmånsmedlemmar) i NSGK:

07:50, 08:50, 09:50, 10:50, 11:50, 12:50, 13:50 och 14:50

Tiderna kan bokas tidigast kl. 08:00 4 dagar i förväg. Är tiden inte bokad 2 dagar i förväg blir de bokningsbara för alla.

Undantag:
Gruppbokningar, Tävlingar och andra aktiviteter som kräver mer än en 5 starttider har möjlighet att boka även dessa tider. 

Gruppbokningar
Att göra en gruppbokning av speltid för sällskapsspel går bra för både medlemmar och gäster.

För att skapa god tillgänglighet genom att inte boka upp tider som ej nyttjas måste den som gjort gruppbokningen, senast 5 dagar innan spel, lämna in Golf-ID på de spelare som ska spela för att garantera att behålla de reserverade tiderna.

Gruppbokningar för klubbverksamhet
För våra kommittéer (Tävling, Senior, Seriespel, Junior, Dam, Klubb36, Klubb 18, Hickory etc.) finns möjlighet att boka upp stående tider för verksamheten.

Samma regler som ovan gäller, senast 5 dagar innan spel på helger och senast 3 dagar för spel på vardagar, lämnas Golf-ID på de spelare som ska spela för att garantera att behålla de reserverade tiderna. Den som är ansvarig för gruppbokningen samlar in Golf-ID för de som ska spela och lämnar till receptionen.

Våra hotellpartners