Klubb 18

Klubb 18

Klubb 18 – Säsongsinformation

Hej! 

Äntligen kan vi börja se dagens ljus ur en golfares ögon Många av oss har säkert inte lagt klubborna åt sidan utan kanske tränat här hemma och kanske också haft möjlighet att spela på varmare breddgrader. Oavsett så börjar vi skönja golfspel… 

Det är med glädje vi kan konstatera att klubb 18 går in på sin tredje säsong och precis som tidigare år planerar vi utifrån den input vi fått, både muntligen under säsongen samt från den utvärdering som genomfördes i höstas. Vi har nu påbörjat planeringen för kommande säsong och tänkte att det kan vara bra att dela med oss av denna 

UPPSTART 1 MAJ 

Vi startar upp säsongen den 1 maj på Klinga med gruppträning, där vi får påminna oss både fysiskt och mentalt om svingar och närspel. Men också lite trevligheter såklart och kanske inte minst att få se varandra och umgås några timmar under trevliga former. 

TRÄNING OCH BANSPEL 

Träning och banspel sker precis som tidigare onsdagar och söndagar. 

Onsdagar: banspel från kl. 17.30 – ingen sammanhållen träning innan utan alla tränar efter egen förmåga och tid. 

Söndagar: banspel från kl. 14.00 – sammanhållen träning kl. 13-14 för de som önskar. 

Från 1:a september kommer troligtvis banspel att förläggas tidigare pga av mörkrets antågande, men det återkommer vi till senare på säsongen. 

Anmälan till spel 

Som ni kanske känner till så håller vår klubb på att byta bokningssystem, så tanken är att ni inför denna säsong bokar in er våra förbokade bollar själva, via appen Sweetspot. Mer information kommer kring detta. 

Samma tider för anmälan gäller även detta år; 

  • önskar du spela på onsdagar ska du ha anmält dig senast söndag kl. 17 
  • önskar du spela på söndagar ska du ha anmält dig senast onsdag kl. 17 

Vi kommer precis som föregående år att alternera mellan våra 3 banor! 

TRÄNINGSLÄGER – 28–29 MAJ 

Även i år beger vi oss till Mauritzberg för träningsläger. Det var ju supertrevligt förra året. Riktigt bra träning, god mat och härlig logi. Anmälan sker till Johan Moberg. Johan@nsgk.se 

GOLFRESA – SISTA HELGEN I JULI 

Nytt för i år är att vi planerar att åka på en golfresa sista helgen i juli. Här får ni gärna komma med förslag, men ganska snart!!! Förslag kanske kan vara fredag spel på Västervik, lördag-söndag spel på Ekerum. Eller så åker vi någon annanstans Vi tänker oss 1-2 övernattningar så vi hinner spela riktigt mycket golf! Och såklart umgås och ha trevligt vid måltider och annan övrig ti. Beroende på antal intresserade kan vi ju också fundera på om vi ska hyra en buss eller om var och en ansvarar för resandet. 

OBS! Detta evenemang kräver lite planering så om du redan nu vet att du önskar följa med denna helg och kanske har förslag på alternativ till banor, så meddela gärna detta till oss, Lena eller Therese. Se mailinfo sist i detta utskick. 

TOUR KLUBB 18 

Vi har även i år lyckan att Jonathan Zetterblom generöst sponsrar vår tour och vi har lyssnat in er vid utvärderingen i höstas och gjort en hel del anpassningar inför årets säsong. 

Det är totalt 8 deltävlingar där finalen spelas på Klinga i slutet av september. För att vara med på finalen så behöver man ha deltagit vid minst 3 deltävlingar. 

Deltourer – Helggolf 

Tre av söndagarna har vi tagit hänsyn till de som har golfhäftet och kommer spela: Jönåker, Vadstena och Motala. 

En av söndagarna spelar vi i Askersund och där gäller att man är medlem i Dormy för att få rabatterad greenfee. 

Deltourer – Vardagsgolf 

Nytt för i år är att 2 av våra deltourer förläggs på vardagar, en i juli och en i augusti. Dessa banor är Bråviken och Finspång. 

En annan nyhet är också att det går fint att följa med och spela på våra deltourer även om man inte tävlar på Touren. Så följa med och spela tillsammans vettja 

På samtliga tourer kommer vi också försöka förlägga första start till klockan 11. Det blir ju lite restid till några av banorna. 

TÄVLINGAR PÅ VÅRA BANOR 

Vi håller kvar vid våra traditioner att genomföra tävlingar på våra egna banor på söndagar där vi vid 4-5-tillfällen spelar olika spelformer såsom; Scramble, Irish Rumble, Bästboll, Greensome, Slaggolf, Eclectic, Foursome, Fyrboll och Flaggtävling. 

REGELVANDINRING OCH QUIZ 

I vår plan finns också en regelvandring samt golfquiz. Datum för detta återkommer vi med lite längre fram. 

Puh… 

Det blev ett långt brev men vi hoppas du känner att du fått lite information och är sugen på golf tillsammans med oss. Vi återkommer så snart vi har datum för alla inplanerade aktiviteter. 

Kommunikation 

Som vanligt kommer vi använda vår Facebook-grupp, Klubb 18 samt utskick via de mailadresser ni angivit. 

Vi kommer säkert träffas under April månad, så fort någon av våra fina banor öppnat 

Har du tips och förslag på aktiviteter eller frågor kring det vi planerat, välkommen att höra av dig till: th.k.larsen@gmail.com eller lena.enstedt@transportstyrelsen.se 

Stort och varmt välkommen till årets säsong i klubb 18! 

Lena Enstedt, Therese Larsen och Johan Moberg