Nyheter

Segerintervju med Johan Moberg efter VM-titeln

Vad hade du för förväntningar inför tävlingen?

Mina förväntningar inför resan var att få spela bra banor och träffa trevliga människor. Spelmässigt så hade jag en dröm om att vinna, men det är många bra spelare. Jag vet att det är svåra banor och mycket bunkrar och hög ruff som vaktar fairway och greenerna. Tålamod – var en av mina förväntningar inför spelet och hålla mig till min spelplan och ta tydliga beslut med fri avfyrning.

Berätta om de två rundorna – du var b.la. +7 efter 16 spelade hål och avslutade med två birdies första ronden. Hur gick tankarna då?

Vi börjar på Gullane och det är tisdag strax före klockan 10. Uppvärmningen kändes okej, men lite spänt – som sig bör.

Jag började med en järn 2:a mitt i banan på den 17 meter breda fairway. Jag hittade inget mått för andra slaget vilket skapade lite stress. Jag inledde första rundan med en bogey på 1:an och 2:an men från hål 3-8 var spelet stabil, mitt i fairway och mitt på green och stabila puttar. Jag gjorde en felbedömning på 9:an och vände på +3.

Det var okej spel första 9 hålen men jag var inte helt nöjd med tillståndet i kroppen. Med det så menar jag att jag var lite för mycket inne och petade i rörelsen – både på slag och puttning. Jag var spänd och lite tagen av ordet Världsmästerskap. Jag gjorde bogey på hål 10, ett par 4 på ca 410 meter och följde upp det med felbeslut från tee på 11:an som ledde till en bogey och + 5. Då var det läge att kämpa!

Hål 12-14 spelade jag stabilt med bra birdie chanser som jag tyvärr inte fick i hål. Jag gjorde bogey på hål 15 och 16 och var då +7 med två svåra hål att gå…

Jag gjorde birdie på 17:e och en kort birdie på det 18:e gjorde att jag landade på 73 slag +5. Jag fick lite bra betalt sista två hålen och lite mer energi när jag såg att bara fyra spelare hade 71 slag – och jag insåg då att det var svårspelat för flera under dagen. Placering 9:a efter första dagen spel – men bara två slag efter ledarna…

Andra dagen började enligt plan, inga begränsningar och fri avfyrning i varje slag. Gjorde ett misstag på hål 5 och slog ner i en djup fairwaybunker i fairway – och det blev en bra bogey och +2 för dagen efter fem hål. Då plötsligt händer det: den berömda zonen infinner sig i spelet och jag går -1 från hål 6 till 18:e. Jag har inte missat ett enda slag beroende på bra beslut och ett underbart tillstånd i kroppen. Jag kommer in på +1 och 71 slag – jag var nöjd och förstod att det kunde räcka en bit.

När började du våga tro på seger?

När tävlingsledningen kom till mig efter ledarbollen hade signerat sina scorekort, samt när Andrew Marshall kom fram och gratulerade till segern.

Hur firade du segern?

Jag bjöd mina resekamrater; Henrik Sjö och Nicke Käck på en god middag på restaurangen i Gullane. En bra köttbit med ett strålande rödvin. Därefter blev det sängen klockan 21:30.

Vad ser du mest fram mot just nu?

Lite vila och lugn och ro tillsammans med familj. Sen är det skönt att komma tillbaka till jobbet och dem vanliga rutinerna.