Frågor och svar inför säsongen

Just nu är vi många som är spelsugna och längtar till säsongen. Nedan hittar ni svar på några av de frågor som är hetast just nu.

När öppnar 18-hålsbanorna?
Det enkla svaret är att vi öppnar så fort banan är redo att ta emot golfare. Det som avgör är att gräset ska börja växa och för det krävs en temperatur i marken på 7 grader. När det börjat växa kommer vi börja arbeta med att klippa och förbereda våra 18-hålsbanor för öppning. Ett normalt år brukar banorna öppna i mitten av april men det som avgör är givetvis vädret framöver.

Hur har banorna klarat vintern?
Våra banor mår bra och har klarat vintern fint utan några större skador på greenerna. Några små fläckar finns men de kommer att försvinna när det börjar växa och börjat arbeta med greenerna. Det största hotet är vildsvinen som varit inne på både Klinga och Hylinge periodvis. Våra jägare har skjutit grisar men tyvärr kommer de tillbaka.

Vilka bokningsregler gäller?
På vår hemsida kan ni läsa vilka bokningsregler som gäller. Syftet med bokningsreglerna är att skapa tillgänglighet genom att nyttja starttider på bästa sätt.

  • Vi tar ut en ”No Show” avgift för de som inte ankomstregistrerar sig
  • För att skapa bättre tillgänglighet under lördag, söndag samt helgdag är följande tider reserverade på våra 18-hålsbanor för fullbetalande årsmedlemmar med spelrättsbevis (Förmånsmedlemmar): 07:50, 08:50, 09:50, 10:50, 11:50, 12:50, 13:50 och 14:50. Dessa tider kan bokas tidigast 4 dagar i förväg. Är tiden inte bokad 2 dagar i förväg blir de bokningsbara för alla.
    Läs mer här.

Hur anmäler jag mig som golfvärd?
Att vara golfvärd är både roligt och viktigt. Roligt för att du får möta trevliga människor och bidra till att sprida glädje på golfbanan. Viktigt för att du bidrar till ett bättre speltempo och en positivare upplevelse på våra banor.

Målet är att ha golfvärdar alla tävlingsfria helgdagar kl 08:00-13:00 och för att nå det behöver vi hjälpas åt.
Anmäl dig här som Golfvärd på Hylinge
Anmäl dig här som Golfvärd på Klinga

Blir det några tävlingar?
Sedan 1 mars 2021 avråder Folkhälsomyndigheten starkt alla idrotter från att arrangera tävlingar, med undantag för yrkesmässig idrott. Tills vidare är SGF:s starka rekommendation därför att inte genomföra någon tävlingsverksamhet i Golfsverige. Undantag är tävlingar som faller inom RF:s och SGF:s definition av yrkesmässig idrott.

NSGK följer rekommendationer och riktlinjer från SGF. Dessa uppdateras veckovis och vi hoppas givetvis att det kommer bli tävlingsspel framöver. Läs mer på golf.se

När öppnar restaurangen?
God mat och service i världsklass kan utlovas även kommande säsong på både Klinga och Hylinge.
Klinga Golfrestaurang är sedan två veckor öppet för lunch på vardagar och öppnar helger i samband med att 18-hålsbanan öppnar upp för säsongen.
Bistro Hylinge öppnar upp portarna den 29 mars och har öppet både vardagar och helger.

När kan vi spela padel på NSGK?
På höstmötet den 26 november informerade vi om planerna och intresset från medlemmar att bygga padelbanor på NSGK. Nu är bygget igång och till midsommar har vi två utomhusbanor klara på Klinga om allt går som planerat. Padel är den starkast växande sporten i Sverige och det känns kul att bredda vår verksamhet och erbjuda fler aktiviteter på klubben. Det ger också möjligheter till nya intäkter som används till att förbättra våra anläggningar och vår verksamhet. Vi har även påbörjat en process där vi avser att bygga två utomhusbanor på Hylinge.

Hälsningar
Fredrik Lager, Klubbchef