Nyheter

Verksamhetsberättelse NSGK seniorer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE NSGK SENIORSEKTION 2018

Seniorsektionen organiserar golfverksamheten för medlemmar +55 år. Verksamheten samordnas av Seniorkommittén och arbetsgrupper på våra två banor sköter det löpande arbetet.

KLINGA  Torsdagsgolfen för oldboys har spelat 15 gånger med i genomsnitt  55 deltagare. Vinnare i OoM blev Åke Andersson och på plats två kom Bo Fagerstedt och Tomas Stenberg.

Man har också spelat scramble med kanonstart två gånger.

Avslutning med prisutdelning hölls i samband med mixed scramble  4 oktober med ett  50 tal medverkande.

Sammanlagt har man spelat mer än 1000 rundor.

KLINGA OLDGIRLS har på torsdagar spelat 13 gånger, 11 st slagtävlingar, 2 st 4-boll 2 manna och totalt 126 starter. Som brukligt stannar alla upp och har gemensam prisutdelning vid varje tävling.

HYLINGE Torsdagsgolfen startades 9/5 och sen fortsatte under våren med 6 ggr varav 4 räknades  i Order of Merit. Snittdeltagare var under våren c:a 60 st och i A-klassen segrade Peter Westgren och i B-klassen Sören Johansson.

Våravslutningen hölls på Klinga med 45 deltagare,  A-klass Björn Johansson och i B Gösta Windolf.

Hösten startade med tävlingen 6+6+6 och c.a 40 spelare, där det ju är 2-manna lag med Bo Juhlin och Erwin Dürnberger som segrare.

Höstens torsdagsgolf snittade 64 spelare och vi spelade också här 6 ggr och räknade 4. Vann gjorde Hans Bergstedt i A och i B Erwin Dürnberger.

Avslutningen gick av stapeln på Hylinge 20/9 med kanonstart, mat och prisutdelning.  Damklassen vanns  av  Birgitta Dammann och herrklassen  Christer Björkman.

GEMENSAMMA AKTIVITETER, Vi startade säsongen med en vårresa till Halland, spel på tre banor Skogaby,  Laholm  och Tönnersjö  c:a 25 deltagare.

JULICUPEN spelades med 2 starter på varje bana och 3 som räknades i OoM. Det blev något av en succé med i snitt 63 spelare i semester och värmetider, A-klassen vanns av Berndt Pellny och B-klassen av Ulf Larsson.

MATCHSPELET är likaså en gemensam tävling med spel på båda banorna och här vann  Bernt Eklund som slog Macke Daoud i finalen.

SERIESPELVi har haft 2 lag i D50 , 3lag i H65 , 1 lag H70 och 3 lag i H75 serien.  D50 Klinga seriesegrade i  oldgirlsserien bland 11 lag, Grattis!  Viss hjälp fick man av Hylinge laget som slog Bråviken i sista matchen.  H70 kom på 4:e plats och övriga lag på mera blygsamma placeringar.

Då ÖGF nästa år kommer att inbjuda till Östgötaserie i all åldersklasser diskuteras om vi vill och om vi fortsatt skall anmäla lag även till Mellansvenska veteranserien. Kommittén har via enkät rådfrågat våra seriespelare. D50 och H70 spelar idag i Östgötaserie(om ej i ÖGF:s regi).  I H65 och H75 är inriktningen svårbedömd och blandad. Helst vill man ha båda möjligheterna öppna.

Klubben kommer i första hand anmäla lag i Östgötaserien och därefter  ett H65  lag och ett H75 lag i Mellansvenska veteranserien.

HÖSTTOUREN arrangerade vi på båda banorna, på Klinga med 56 deltagare i A-klassen och 60 i B .På Hylinge var det 76 A och 38 B.

De nya bestämmelserna har mött viss kritik främst att spontaniteten försvunnit när sign in försvann och möjlighet att välja spelpartner likaså upphörde.  Seniorkommittén kommer att uppvakta ÖGF i frågan med förslag till mildring av bestämmelserna.

Sektionen har under året tagit aktiv del i ÖGF:s arbete med förändrad  Hösttour och seriespel.

EKONOMI. Verksamheten finansieras i allt väsentligt med startavgifter. Torsdagsgolfen omsätter C:a 75 000 SEK där alla startavgifter går till priser, start och avslutningssamlingar.

Julicup och matchspelet går runt på startavgifterna.

Seriespel finansieras av deltagarna med 150SEK per match och klubben står för anmälningsavgiften.

Seniorkommittén har en budget på 5000 SEK för resor och möten.

Seniorerna bidrager i hög grad till klubbens verksamhet och ekonomi genom att jobba med NT-golfen, Hösttouren, bangrupper mm.

Vi ser fram mot nästa år då vi kommit ytterligare några steg närmare ”EN KLUBB–TVÅ BANOR

Christer Andersson Bengt Johansson   Lars Johansson   Ulf Larsson   Kicki Pettersson