Tävling

Tävling

Välkommen till en ny tävlingssäsong 2018!

Klicka här för att ladda ner det fullständiga tävlingsprogrammet för säsongen 2018

Du hittar tävlingsschemat här nedanför och du anmäler dig via Min Golf som du hittar en länk till här till vänster i menyn. Det finns förhoppningsvis någonting för alla den här säsongen, och vi har ett par nyheter att berätta om inför säsongen 2018.

Bland annat så kommer vi arrangera Norrköping Söderköping GK:s första Putt-KM den här säsongen. Ett klubbmästerskap öppet för alla medlemmar oavsett ålder och handicap. Mer information och om hur du anmäler dig kommer komma framöver, men datumet är spikat till den 2 september.

På Sveriges Nationaldag spelar vi en klassisk flaggtävling på Klingabanan; en tävling där man sätter ut en flagga när ens slag har tagit slut ute på banan. Har man erhållna slag kvar när man har hålet i på sista hålet får man fortsätta att spela tills slagen har tagit slut, med start på 1:an igen.

En ny-gammal tävling är korthålstävlingen som vi har spelat tidigare. I år spelas den på Hylinges 19-27 och det är en tävling med 9 korthål x 2 varv (=18 hål). Speldatum är lördagen den 2:a juni.

Golfveckan har utökats med ytterligare en dag och den här säsongen spelar vi tävlingar från måndag-lördag. Datumen är samma som förra året, v.28. Kvalet till NT-golfen spelas på båda banorna den här säsongen också, finalen på Hylingebanan.

En nyhet som kommer avsluta tävlingssäsongen 2018 är en tävling som vi kallar för ”Greenkeepers Revenge”. Den spelas i år på Hylingebanan men kommer att alternera spelplats varje år. Det är en tävling med många roliga ideér ute på banan, bl.a några annorlunda utslagsplatser och olika flaggplaceringar (kanske t.o.m. flera flaggor på vissa greener).

Vi i Tävlingskommitén hoppas att ni kommer tävla mycket i år och att ni gillar nyheterna i kalendern!

Tävlingsregler

Vi tillämpar generellt SGFs tävlingsregler och rekommendationer. Det innebär bl.a att för att komma med på resultatlista i klubbtävlingar krävs EGA exakt tävlingshcp.

Läs med om hcp och tävlingsregler på golf.se

 

Tävlingsprogram