SoNo Cup 2017

SoNo Cup 2017

Startlista_SoNo_Cup

Deltagarinformation 2017

Förra årets succé med en 1-dagars resa för våra företagspartners med spel och massor av trevligt umgänge kommer tillbaka i år igen.

5 maj, avresa runt 7-tiden med buss från Norrköping.

Hemma i Norrköping igen framåt 18-tiden och därefter After Golf för de som vill…

I år åker vi till omtalade och populära Askersunds GK. En lagom lång bussresa och sedan frukost på golfklubben. Vi kör en kanonstart klockan 10 och spelar därefter 18 hål.

995:-/person

Inklusive resa, frukost, lunch & golf.

Anmälan till morgan@nsgk.se med företagsnamn, namn, golf-id och fakturauppgifter.

Antalet platser är begränsade och anmälningsordning gäller som ”kölista”.

När vi kommer tillbaka igen till Norrköping väntar en After Golf för de som vill…. mer info kommer!

Om banan

Om golfbanan

Golf Digest rankar Askersunds Golfklubb som en av distriktets bästa golfbanor. Ett flertal av hålen vaktas av Vätterns strand vilket sätter sin prägel på golfbanan, utan att för den skull bli en för tuff utmaning för den nya golfspelaren. Samtidigt inbjuder golfbanan den djärve spelaren att satsa och nå ”på två” på parfemmorna.

Passa på att titta ut över golfbanan och Vätterns inlopp från treans tee, medan du funderar på om du ska satsa med drivern över vattnet eller spela säkert. Njut av den vackra miljö som ska följa dig de närmsta timmarna. 18-håls banan har generösa fairways och greener av varierande storlek.

Som naturupplevelse är banan svårslagen, den leder golfaren genom en kulturhistorisk miljö präglad av den svenska gruvnäringen och brytningen av zink, och med en fantastisk utsikt över norra Vättern. Askersunds Golfklubb bildades 1980 och en av initiativtagarna var Sten Karlsson, bankonsulent på Svenska Golfförbundet. Ur det konstituerande protokollet kan man läsa att ”klubben har till uppgift att tillvarata Askersundarnas intresse för golfens utveckling i kommunen”. 1981 blir klubben medlem i Svenska Golfförbundet och arbetet med att finna en plats för en niohålsbana intensifieras. Efter intensiva förhandlingar med gruvbolaget Vieille Montagne kommer man överrens om att golfklubben skall få disponera och gröngöra området Vaskmullen i Åmmeberg.

Redan på våren 1981 kunde golfklubben flytta in i den gamla inspektorsbostaden på området och börja spela på de provisoriskt ordnade nio första hålen. Under 1982 påbörjades arbetet med de första nio hålen och den amerikanske golfbanearkitekten Ronald Fream får till uppgift att designa golfbanan. Efter ett antal ändringar startar byggnationen av de första nio hålen den 3 oktober 1983 och banan öppnade i juli 1984.

Under perioden 1986 till 1989 planeras och projekteras utbyggnaden av de andra nio hålen och invigningen av dessa sker under sommaren 1989. Under de kommande tjugo åren byggs hål 6 och hål 8 om, golfklubben lägger ned fairwaybevattning och bygger ett nytt övningsområde med tre inspelshål. Under en utvecklingsperiod på 30 år växer Askersunds Golfklubb upp till att bli en av Sveriges vackast belägna golfbanor.

I december 2010 sålde Idrottsföreningen Askersunds Golfklubb fastigheten Norra Kärra till Lars Johansson och Mats Hedlund. Visionen för framtiden är att skapa Sveriges bästa familjebana och stegen dit har redan börjat. Sedan 2011 har ett stort antal investeringar gjorts och bland dessa kan nämnas totalrenovering av Maskinhallen och bevattningssystemet, nyanlagda asfaltsvägar och parkeringar och ett stort antal ombyggda tees. Under vintern 2012/2013 totalrenoverades klubbhuset och idag har klubben ett av Sveriges modernaste klubbhus.

Under 2014 har nya teeskyltar kommit upp och även ett stort antal papperskorgar, nya soffor och nya asfalteringar av vägar. Under vintern 2014/2015 har nya broar byggts på hål 7 och 8. Arbetet med att bygga nya broar har även fortsatt vintern 2015/2016 på hål 3, 7 och mellan hål 10 och 18.