Aktuellt

Aktuellt

Senioråret 2020

Detta år liknar inget annat golfår! Efter en nedstängd vår kom vi igång med både träning och veckogolfen  på både Hylinge och Klinga med runt 60+60 deltagare. Vi spelade också Julicupen, denna gång på Hylinge.  Matchspelet fick vi inställa, likaså seriespelet  förutom två H60-lag med blandad framgång,  mer blandad än framgång. Seniorernas serielag ( utan H60) möttes i match mellan Hylinge och Klinga lagen. Här visade det sig att Hylinge var bäst(tränade?).

Hösttouren är avklarad på Hylinge och kommer till Klinga 7-8/10.

Veckotävlingarna avslutades med en kanonstarttävling 23/9 och prisutdelning för säsongens tävlingar.

Förbundet har nyligen bestämt tillåta kanonstart, men på Klingas avslutningstävling hann vi inte ändra utan vi kör flytande start. Årets pristagare kommer att presenteras på hemsidan och avhämta pris på Klinga reception

Pga Corona bedömer via att vi inte kan ha sedvanligt gemensamt höstmöte utan tvingas skjuta upp till bättre tider. Vi kan dock konstatera att seniorkommitten och arbetsgrupperna på Hylinge och Klinga kommer att jobba med nuvarande bemanning i väntan på nyval.

Seniorkommitten tackar alla seniorer som inte bara spelar utan hjälper till i klubbarbetet på ett förtjänstfullt sätt.

Tack alla

Seniorkommitten

Pennhållare B.J

Årets match slutställning

Nu är Årets Match slutspelad med spel på Klinga den 31/8, där Klingaspelarna ville visa var skåpet skall stå,  men riktigt så blev det inte. Deltagande lag har varit H 70, H 75 och H 80 med 6 spelare i varje lag.

Hylingelagens resultat först:

H 70:  6 – 6.  Totalt 12 – 12.

H 75:   10 – 2.   Totalt  18 – 6.

H 80:  6 – 6.  Totalt 17 – 7.

Resultat av alla matcherna tillsammans:  47 – 25.

Dessa matcher har varit uppskattade av spelarna i brist på seriespel från ÖGF och MSV.

Uffe

En Sommarhälsning till Seniorerna i NSGK

Den gamla dängan ´Sommaren är kort… .. ser inte ut att bli sannspådd som det ser ut nu med mycket sol, härlig värme och svaga vindar. Perfekt utflyktsväder kanske till vår fina skärgård eller någon sjö för att svalka sig. Väder som lockar till uteliv så vi kan hålla Coronan på avstånd.

Golfspel i värmen är en utmaning och att då dricka ordentligt som alla vet är väldigt viktigt. Det börjar närma sig 1 juli när vi får börja tävla på banorna efter att hela våren och försommaren ändå kunnat spela vilket har varit väldigt tacksamt.

Våra Seniorträningar på Hylinge och Veckotävlingarna på Klinga går nu från juli över till det vanliga sättet med tävling för de som vill. Golfveckan närmar sig också och ger bra chanser till tävlingsspel.

Seniorernas matchspel genomförs inte i år utan vi återkommer till 2021.

Seriespelet- matchspel för herrar 70+ och uppåt har distriktet ställt in tyvärr och för D50 är det för många avhopp så även detta genomförs inte i år. Övriga seriespel från H60 och lägre genomförs.

Seniorgolf på Klinga och Julicupen på Hylinge

  • Anmälan ska ske via Min Golf senast tre dagar innan tävlingen via Min Golf
  • Viktigt! Golfbil bokas via receptionen och inte vid tävlingsanmälan på Min Golf. Detta för att säkerställa antalet nyttjade golfbilar då vi har extra högt tryck på dessa. Skicka mail till info@nsgk.se
  • Varje spelare för sin egen score på sitt eget scorekort
  • Resultatrapportering sker muntligen till tävlingsledning

 

Funktionärer
Att ha funktionärer på våra tävlingar är en förutsättning och också ett sätt att påminna spelare om rekommendationer för minskad smittspridning. En riskbedömning ska göras för varje enskild funktionärsroll tillsammans med åtgärder för en säker verksamhet. Att vara forecaddie, starter eller tävlingsledare innebär olika risker.

  • Håll avstånd till varandra
  • Möjlighet att tvätta händer för funktionärer ska finnas
  • Säker scorekortshantering (Skyddshandskar, Handsprit, Muntlig redovisning)

Personer som är 70+ är välkomna som funktionärer på NSGK så länge en riskbedömning gjorts. Vi hänvisar också till det personliga ansvaret att hålla sig hemma om man är sjuk.

Vi önskar er nu en fortsatt fin sommar så ses vi förhoppningsvis på banan.

Lars Sandberg, Ordf. Seniorkommittén
Fredrik Lager, Klubbchef

Puttningsmatch vs Bråviken

I dag var årets Puttningsmatch mot Bråviken på Racketstadion. All heder åt Bråviken som kämpade tappert för att behålla Bucklan från förra året!! Det lyckades dom inte med utan blev totalt utskåpade av vårt lag där alla gjorde en utmärkt insats. Blev 8 vinster och 2 oavgjorda vilket innebar seger med 18-2 till NSGK. Ove Turesson bidrog med sättning av banan och Torsten Johansson skötte sekretariatet med den äran.
Lagledare Arne Johansson

Veckans citat

Var inte rädd för motstånd Kom ihåg: Det är i motvind och inte
i medvind en drake stiger

Kända citat:

Jag går upp klockan sex
på morgonen oavsett hur mycket klockan är.

 Länk till seriespel med resultat och aktuell ställning

ARKIV & TIDIGARE NYHETER