Seniorkommitté

Seniorkommitté

Seniorkommittén

Seniorkommitten är seniorsektionens styrande organ och har till uppgift att samordna och vidareutveckla seniorverksamheten. Kommitten består av två medlemmar från Hylinge och 2 från Klinga som väljes på respektive höstmöte,och en ordförande som väljes växelvis från Hylinge/Klinga.

Kommitten samankallar vår och höstmöten där verksamheten presenteras och redovisas och arbetsgrupper och komittemedlemmar väljes.

Ordförande Lasse Sandberg
0705-253969

Bengt Johansson
0703-184879

Christer Andersson
0705-143856

Ulf Larsson
0708-112527

Kicki Pettersson
0705-606856

 

Senioråret 2020

Detta år liknar inget annat golfår! Efter en nedstängd vår kom vi igång med både träning och veckogolfen  på både Hylinge och Klinga med runt 60+60 deltagare. Vi spelade också Julicupen, denna gång på Hylinge.  Matchspelet fick vi inställa, likaså seriespelet  förutom två H60-lag med blandad framgång,  mer blandad än framgång. Seniorernas serielag ( utan H60) möttes i match mellan Hylinge och Klinga lagen. Här visade det sig att Hylinge var bäst(tränade?).

Hösttouren är avklarad på Hylinge och kommer till Klinga 7-8/10.

Veckotävlingarna avslutades med en kanonstarttävling 23/9 och prisutdelning för säsongens tävlingar.

Förbundet har nyligen bestämt tillåta kanonstart, men på Klingas avslutningstävling hann vi inte ändra utan vi kör flytande start. Årets pristagare kommer att presenteras på hemsidan och avhämta pris på Klinga reception

Pga Corona bedömer via att vi inte kan ha sedvanligt gemensamt höstmöte utan tvingas skjuta upp till bättre tider. Vi kan dock konstatera att seniorkommitten och arbetsgrupperna på Hylinge och Klinga kommer att jobba med nuvarande bemanning i väntan på nyval.

Seniorkommitten tackar alla seniorer som inte bara spelar utan hjälper till i klubbarbetet på ett förtjänstfullt sätt.

Tack alla

Seniorkommitten

Pennhållare B.J

Info om fortsättningen av 2020.

En Sommarhälsning till Seniorerna

Den gamla dängan ´Sommaren är kort… .. ser inte ut att bli sannspådd som det ser ut nu med mycket sol, härlig värme och svaga vindar. Perfekt utflyktsväder kanske till vår fina skärgård eller någon sjö för att svalka sig. Väder som lockar till uteliv så vi kan hålla Coronan på avstånd.

Golfspel i värmen är en utmaning och att då dricka ordentligt som alla vet är väldigt viktigt. Det börjar närma sig 1 juli när vi får börja tävla på banorna efter att hela våren och försommaren ändå kunnat spela vilket har varit väldigt tacksamt.

Våra Seniorträningar på Hylinge och Veckotävlingarna på Klinga går nu från juli över till det vanliga sättet med tävling för de som vill. Golfveckan närmar sig också och ger bra chanser till tävlingsspel.

Seniorernas matchspel genomförs inte i år utan vi återkommer till 2021.

Seriespelet- matchspel för herrar 70+ och uppåt har distriktet ställt in tyvärr och för D50 är det för många avhopp så även detta genomförs inte i år. Övriga seriespel från H60 och lägre genomförs.

Seniorgolf på Klinga och Julicupen på Hylinge

 • Anmälan ska ske via Min Golf senast tre dagar innan tävlingen via Min Golf
 • Viktigt! Golfbil bokas via receptionen och inte vid tävlingsanmälan på Min Golf. Detta för att säkerställa antalet nyttjade golfbilar då vi har extra högt tryck på dessa. Skicka mail till info@nsgk.se
 • Varje spelare för sin egen score på sitt eget scorekort
 • Resultatrapportering sker muntligen till tävlingsledning

Funktionärer

Att ha funktionärer på våra tävlingar är en förutsättning och också ett sätt att påminna spelare om rekommendationer för minskad smittspridning. En riskbedömning ska göras för varje enskild funktionärsroll tillsammans med åtgärder för en säker verksamhet. Att vara forecaddie, starter eller tävlingsledare innebär olika risker.

 • Håll avstånd till varandra
 • Möjlighet att tvätta händer för funktionärer ska finnas
 • Säker scorekortshantering (Skyddshandskar, Handsprit, Muntlig redovisning)

Personer som är 70+ är välkomna som funktionärer på NSGK så länge en riskbedömning gjorts. Vi hänvisar också till det personliga ansvaret att hålla sig hemma om man är sjuk.

Vi önskar er nu en fortsatt fin sommar så ses vi förhoppningsvis på banan.

Lars Sandberg, Ordf. Seniorkommittén

Fredrik Lager, Klubbchef

Verksamhetsberättelse 2019

VERKSAMHETSBERÄTTELSE NSGK  SENIORSEKTION 2019

Säsongen inleddes med en resa till Halland närmare bestämt Äppelgården, det spelades på tre banor Laholm, Äppelgården och på hemvägen i Småland, Isaberg. Deltagarantalet var lite lågt 25 st. men humöret på topp.

HYLINGE

Torsdagsgolfen startade den 9 maj och sen fortsatte under våren med 6 ggr varav de 4 bästa räknades, vi har varit i snitt ungefär mellan 40 – 60 deltagare. I A-klassen segrade Margareta Björklund och i B Ulla-Lena Bergstedt.

Våravslutningen var på Klinga med 50 deltagare i A-klassen vann återigen Margareta Björklund och i B Sven Wiberg.

Hösten inleddes med 6+6+6 vilket blev en flopp, endast 12 spelare var anmälda så det blev 6 lag och tävlingen vanns av lag Ulf Larsson/Owe Eriksson.

Torsdagsgolfen drog igång den 7:e aug. och sen spelade vi 7 ggr varav 5 räknades, i A-klassen stod Christer Björkman som segrare och i B var det Peter Weslien som vann.

Avslutningstävlingen gick av stapeln på Hylinge med kanonstart och god mat samt prisutdelning efteråt, herrklassen vanns av Jan-Åke Colldin och i dam segrade Berit Andersson.

KLINGA

Efter vårmötet 26 april startade årets Klinga golf med scramble med 72 deltagare.

Därefter 15 onsdagstävlingar med final 25 september. Segrare i OeM blev Bertil Widen följd av Åke Andersson, Dennis Persson och Bernt Eklund. Finaltävlingen vanns av Thomas Stenberg och klass övriga av nestorn Sture Dalborg

Efter den avslutande scramblen den 2:e oktober skedde  prisutdelning  för året och där 6 ”gubbar” erhåll flitpris för deltagande i alla onsdagstävlingar.

På onsdagar har man noterat 935 starter och totalt över 1000 starter.

Klinga damer 55+ har gjort 16 rundor med c:a 150 starter  varav två scramble.

Säsongsavslut med gemensam lunch hos vår nye krögare med 18 deltagare med en del glädjande nya ansikten.

 

 

GEMENSAMMA AKTIVITETER

Julicupen startade på Klinga och sen varvades det med Hylinge, stort deltagarantal på alla deltävlingarna. I Order of Merit segrade i A-klassen Bengt Aldén samt i B-klassen Sven Wiberg.

Seriespelet

Under 2019 har NSGK:s seniorer deltagit i inte mindre än 9 olika serier med totalt 12 lag i spel. Lite blandade framgångar men alla tycker det är roligt med matchspel. Första året som ÖGF har anordnat seriespel så har det fungerat bra, lite strul med inmatning av resultat och även blanketten för spelare behöver ändras så spel-hcp kommer med.

Här nedan följer en lista på placeringarna som våra serielag har åstadkommit.

D 50: 10:a;  D serie 1:  4:a;  D serie 2:  8:a;  H 60: lag 1. 13:e;  lag 2. 12:e;  H65 MsV: 7:a;

H70: lag 1. 4:a;  lag 2. 6:a;   H75 MsV:  8:a;   H75: lag 1. 4:a;  lag 2. 7:a;   H 80: 3:a.

MATCHSPELET vanns av Kurt Klevesand och förlorarsidan av Macke Daoud

KLUBBMÄSTARE 2019 är: D60 Christina Persson H60 Bernt Eklund, H70 Bertil Widen och H80 Ronny Ring.

HÖSTTOUREN samlade 82 deltagare på Hylinge och 180 spelade på Klinga.

Seniorkommitten vill tacka alla I arbetsgrupperna och alla som bidragit till vår fina seniorgolf på Hylinge och Klinga. En honnör till Macke som lärt oss knädropp och flaggcermonier

 

Christer Andersson   Bengt Johansson   Lasse Johansson   Ulf Larsson   Kicki Pettersson

Dagordning Höstmöte 24/10 NSGK Seniorer

       Dagordning
 1.  Välkomna
 2. Fastställande av dagordning
 3. Val av ordförande, sekreterare och protokollsjusterare för mötet
 4. Aktuell klubbinformation
 5. Verksamhetsberättelse
 6. Val av funktionärer
 7. Inkomna förslag och motioner
 8. Övriga frågor
 9. Prisutdelning
 10. Avslutning