Nyheter

NSGK Junior Tour #2 och Östgötaserien

Igår söndag 3/6 spelades den andra omgången av NSGK Junior Tour – en tävling för våra juniorer där dom får träna på att tävla med allt vad det innebär med b.la. scorekort, regler, nya spelpartners och en annan anspänning än att spela vanligt.

I söndags startade 12 spelare under mycket varma förhållanden, så alla kämpade riktigt bra. Bäst lyckades Jesper Drage som vann i A-klassen följt av Nils Emil Sjö och Philip Swartling. I B-klassen segrade Filippa Kromnér. Nästa omgång spelas söndagen den 10/6 – alltså redan nästa helg.

Direkt efter avslutat spel åkta fyra juniorer till Linköpings GK för att spela Östgötaserien, som är en matchspeltävling mellan alla klubbar i distriktet. Man spelar både individuellt och i lag och möter olika motståndare varje omgång. Igår var det riktigt jämnt fram till den 18:e greenen, där Linköping precis lyckades besegra NSGK på sin hemmaplan i matchspelet omgång 2. En otroligt bra insats av juniorerna som spelade 27 hål under söndagen i varma förhållanden. Nästa omgång i Östgötaserien är söndagen den 17:e juni på bortaplan mot Landeryds GK.