Sista chansen att anmäla sig till damernas Hemliga Resa 30/5

Sista chansen att anmäla sig till damernas Hemliga Resa 30/5

Vi hälsar alla tjejer/damer i golfklubben välkomna till en trevlig golfdag.

För 500 kronor får du bussresa, kaffe och smörgås vid ankomst, greenfee, avslutningsmiddag och bra priser. Du betalar på bussen.

06:30 samlas vi på Klinga för att lasta in bagar och ta plats i bussen. Antalet deltagare är begränsat till 32. Regeln först till kvarn gäller.

Anmäl dig senast 28 maj genom att skicka ett mejl till sandberg.agneta@spray.se  eller haide.stensson@gmail.com med uppgifter om Namn, HCP och Golf ID samt  telefon nr.

Om golfbil önskas så meddela det vid anmälan.
Anmälan är bindande

Välkomna Agneta Sandberg och Haide Stensson, vinnarna 2017

NSGK Lag 2 vann premiären av H40+ på svårspelade Vesterby

NSGK Lag 2 vann första omgången i H40+ seriespelet, som spelades på svåra Vesterby, med 1 ett slag före Motala Yngre.  Spelare i omgången var Niklas ”Acke” Carlsson 72, Daniel Johansson/Sören Fröjd (Bästboll) 74, Michael ”Hallon” Hallgren 77, Ulf Bergh 80, Mikael Bjurström 83.

NSGK Lag 1 kom på en 6:e plats. Spelare i omgången var  Mathias Sundberg/Peter Forsgren 76, Thomas Persson 79, Henrik Sjö 82, Martin Andersson 88, Thomas Holmberg 91.

För mer information om resultat och tabell klicka här
http://www.ostgolf.se/tavling/seriespel/herrar-40/resultat.

Nästa omgång spelas på Hylinge den 31/5 så då ser vi till att vara laddade igen för att båda lagen skall ta värdefulla poäng.

Lagkapten Johan Petersson

Ny indexering och slope

Från och med säsongen 2018 har vi ny indexering på våra två 18-håls banor. På Klinga har vi även gjort en omslopning vilket innebär att du som spelare kan få fler eller färre slag mot föregående år. Den förändringen har vi inte gjort på Hylingebanan.

Att vi har gjort en omindexering på våra banor innebär att hålens index (handicap) har ändrats på många av hålen. Som grund till förändringen ligger gedigen statistik från mängder av tävlingsvarv på båda våra banor.

Tidigare hade våra hål indexering till 1-9 på de olika slingorna medan nu istället har t.ex. 18-håls banan på Hylinge index 1-18 och på hål 19-27 är det som tidigare 1-9.

Som ni säkert har sett så har vi dessutom gått tillbaka till det klassiska systemet med Vit, Gul, Blå och Röd tee på Hylingebanan. Ett system som fungerar både nationellt och internationellt och är bättre lämpat än t.ex. hektometersystemet för våra två golfbanor.

Och från och med den här veckan så har vi precis samma tee-skyltar på båda anläggningarna. Ett steg till att bl.a. få båda våra anläggningar att kännas mer som en klubb i och med igenkänningsfaktorn på banan.

Från och med förra veckan har vi dessutom helt nya scorekort på båda våra anläggningar. Och ett separat scorekort för hål 19-27 på Hylingebanan.

Inom kort kommer även våra nya banguider till båda våra banor – med en helt ny design. Banguiden går även att ladda ner till telefonen.

Vi hoppas att ni gillar våra förädringar och hoppas att ni har fått en bra start på säsongen!

H50 Seniortour på Hylinge

110 startande spelare från Umeå i norr till Malmö i söder. Följ spelet här:

Länk till resultatlista

9 & Dine – premiär den 1 juni!

Vi spelar en två-manna scramble på Hylinges 19-27 med handicap och löpande start. Efter avslutat spel har vi en prisutdelning och umgås på terassen i Bistro Hylinge. Ta med din partner eller polarna ut för en skön after work i en härlig atmosfär! Anmälan på Min Golf som vanligt, startavgift 200:- inkl. hamburgare (exkl. dryck). Anmälan på Min Golf som vanligt. Välkomna!

Resultat i NSGK Junior Tour #1

I söndags spelades den första av 6 deltävlingar i NSGK Junior Tour – en tour för alla våra juniorer där vi tränar på att tävla och att spela på banan. Tävlingen är öppen för alla juniorer – oavsett ålder och handicap. Segrare i den första omgången blev Michaela Suhl och Olivia Freijdh – stort grattis säger vi på klubben! Nästa tävling på NSGK Junior Tour är flyttad till den 3 juni kl 10.00 eftersom den krockade med Två Generationer och Östgötaserien.

Adam Samnegård årets idrottskille

Adam Samnegård, född -00 och tävlande på Norrköping Söderköping GK blev årets idrottskille och fick ta emot pris när Norrköping IF hade sitt årsmöte i Idrottens Hus förra veckan. Vi på NSGK är stolta över Adams prestation och önskar honom ett stort lycka till med sin tävlingssäsong under säsongen 2018.

Seniormöte torsdag 26/4 på Klinga

Seniorerna bjuder in till vårmöte torsdag den 26/4 kl. 14.00 på Klinga i restaurangen.

Information om torsdagsspel, nyheter, matchspel, hösttour, och övrigt aktuellt.

Välkomna!

Mini-klassiker cykling 5/5 10.00

Häng med i vår andra etapp av vår golfklubbs egna Mini-klassiker! Under säsongen kommer vi genomföra fyra 1/10 av en Svensk Klassiker – och nu är det dags för cykling!

När: lördag den 5 maj klockan 10.00
Vart: samling vid Klinga Golfbana
Kostnad: 50:- för medlemmar i NSGK och 100:- för icke-medlemmar. För deltagare i hela NSGK:s friskvårdssatsning utgår ingen kostnad. Startavgift betalas på plats med swish.
Övrigt: egen cykel medtages. Vi kör en gemensam start och avslutar tillsammans med en prisutdelning och utlottning av priser till alla som är med och deltar. Först i mål vinner pris. Karta på banan vi cyklar får ni på plats.

Sista anmälan till filip@nsgk.se senast 2/5.