Höstarbeten på våra banor!

Höstarbeten på våra banor!

Säsongen börjar närma sig slutet och det är dags att genomföra en del skötselåtgärder inför vinter och för att skapa goda förutsättningar för nästa säsong innan kylan kommer.

Hylinge
Nästa vecka (v 39) kommer vi påbörja hålpipning av greener på 19-27. Då vi är väderberoende och det är andra saker som ska göras också kommer vi inte stänga hela banan, utan 1 eller 2 hål i taget när hålpipning sker. Veckan efter är det dags för hål 1-18 men där blir det en annan maskin som heter Graden istället. Det är en vertikalskärare som samtidigt lägger ner sand och gräsfrön i spåren den skär. Målet med de här åtgärderna är att minska andelen organiskt material i växtbädden, framförallt i de översta centimetrarna vilket kommer att ge fastare och mer välmående greener. Stödsådd görs för att på sikt få större andel krypven som är en bättre gräsart än den vitgröe som dominerar nu. Reducerad greenfee (300kr) gäller när arbetet är påbörjat.

Klinga
På Klingabanan finns i år inte behovet av hålpipning eller vertikalskärning. Där kommer vi istället att djuplufta och dressa greenerna senare i oktober, efter NSGK Masters.

/Martin & Tobbe

H40 segrade på Vreta Kloster

H40-laget på NSGK vann Divisionsspelet i Östgötaserien efter en riktigt fin prestation på Vreta Kloster under fredagen. Ett stort grattis säger vi på NSGK och grattis till alla som har deltagit under säsongen!

Höstens tävlingar på NSGK

Däckcenter
En klassiker på Klinga! Söndagen 22/9

Singeltävling över 18 hål i fyra lika stora klasser där varje boll även bildar ett lag (lottas). I lagtävlingen räknas bästa poängen per hål. Klassindelning justeras för jämnt deltagarantal i varje klass. Jämn klassfördelning i bollen. EGA exakt tävlingshandicap krävs för att komma med på prislistan.Klinga Golfshop utmanar dig att köpa ett presentkort i shopen mellan 100-500:-. Skulle du vara bättre än handicap (37 poäng eller mer) dubblar du ditt presentkort. Skulle du ”bara” få 25 poäng behåller du fortfarande ditt presentkort.

Korthålstävling på Hylinge 19-27! Lördag 21/9
Klassindelning, lika stora klasser, dock minst en damklassKanonstart kl 09:00 på röd slinga, hål 19-27Eclectic slaggolftävling i två ronder, där man i andra ronden på varje hål kan förbättra sitt resultat.Banan är omgjord till en helt ny och annorlunda par 3-hålsbana.

NSGK Masters på Hylinge 2019! Söndag 13/10
Tävlingen är öppen för alla, men de som vunnit en klass på flertalet klubbtävlingar på Hylinge- eller Klingabanan (se anslagen info på klubbarna) under 2019 spelar utan startavgift och tävlar om särskilda priser inklusive en inteckning i vandringspriset. Kvalificerande tävlingar är de som i GIT:s tävlingsnamn är markerade med en asterisk (*). Startavgift för övriga är normal avgift (120/60 kr).

Tappra Barn golfen på Hylingebanan imorgon kl 10:00

Imorgon arrangerar vi Tappra Barn golfen på Hylingebanan! Tappra Barn är en stiftelse och välgörenhetsorganisation som kör fyra välgörenhetsgolfer under året, där vi på NSGK fått äran att arrangera den sista tävlingen för året. Så imorgon kommer det vara många kända profiler (musiker, idrottare, företagare, tv-profiler) på vår bana i Söderköping, kom gärna ut och titta på golfen och upplev en av Sveriges häftigaste välgörenhetsgolfer på plats. Kanonstart klockan 10:00!

Medlemsundersökning pågår – ditt svar är viktigt!

Den 28 augusti gick utskicket av årets medlemsundersökning, Players 1st  ut till klubbens medlemmar. Vi skulle uppskatta om du som fått enkäten nu kan ta dig tid att svara på undersökningen, då utvecklingen av klubben och vår verksamhet bygger på vad ni medlemmar vill med klubben, anläggningen och verksamheten. Ju fler svar, desto bättre beslutsunderlag.

I undersökningen ställs frågor om bland annat bana, klubbliv, service, ledning, träning och restaurang. Undersökningen genomförs av det danska företaget Players 1st i samarbete med Svenska Golfförbundet, där över 350 svenska golfklubbar deltar. Undersökningen kan, då det skickas direkt från Players 1st, fastna i SPAM-filter. Har du inte fått något mejl, titta i din ”skräppost” och se om mejlet fastnat.

Medlemsundersökningen är ett utmärkt verktyg för klubbens ledning att ta reda på vad ni medlemmar har för syn på verksamhet och anläggning. Resultatet ligger till stor del som grund för styrelse och klubblednings arbete med att göra rätt prioriteringar och sätta upp mål för klubbens verksamhet och framtid.

Så för bästa beslutsunderlag är styrelse och ledning tacksamma om du kan svara. Sista svarsdag är 11 september.

Tack på förhand!

Vandalisering på hål 10!

Under helgen har vi haft besök av någon eller några som stulit en brandsläckare och sprutat skum på green 10 på Hylingebanan. Detta har lett till skador som gjort att gräset har dött på de fläckar skummet hamnat.

Vet du något eller har sätt något kontakta fredrik@nsgk.se

Vår klubbchef informerar 26 aug

En hälsning från Adam Samnegård i USA

Hej på er!

Nu har jag hunnit landa lite här i Garden City Community College, Kansas. Resan till USA gick strålande. Det var första gången jag flög själv, som tur var det inga konstigheter att byta plan och ta tåg mellan olika terminaler. När jag ankom till Garden City, plockade Coach upp mig på flygplatsen. Jag fick sova hos honom i 2 nätter för att jag inte kunde checka in i min lägenhet. Två dagar efter att jag hade landat fick jag flytta in i min lägenhet. Coach fick följa med mig till affären för att handla några saker.

Vi har 2 golfbanor som vi får träna och spela på så mycket vi vill. En public course och en private course. Riktigt fina banor, det krävs att man kan slå många typer av slag på båda banorna. Bra övningsområden och ranger. Vi har två gym och en fysio coach som hjälper oss med fysen. När vi har golfträning så har vi en swing-coach som är riktigt vass. Alltid öppen för att bolla idéer och vad man kan träna mer på.

Vi spelar vår första tävling (15-16/9-2019) nere i Texas. Vi har qualifying till varje tävling men dom som är top:3 är säkra för nästa tävling. Vi måste ställa upp för klubben när de har tävling. I helgen som var 18/8 så fick vi stå och slå drivar när det spelades 4-manna scramble. Vi fick stå lite längre fram på en par 5:a och sen fick de betala en slant för att vi skulle slå 4:a drivar så att de hade möjlighet att gå in på 2 slag. Pengarna vi fick in går till Community Service.

I veckan som kommer nu och kommande veckor ska jag hjälpa till med alla andra sporter vi har på skolan, som exempel så ska jag hjälpa till att föra statistik på alla Soccer, American fotboll, volleyboll och basket. Vi har massor att fixa inför varje hemma match och det kräver extra personal till det. Alltid roligt när man kan ställa upp för skolan. För att avrunda detta så trivs jag bra här, träffat många nya kompisar, lagkamraterna är bra och sist men inte minst, jag trivs att sitta i skolbänken igen.

Jag hoppas att alla ni där hemma har det super bra!

Två NSGK Juniorer i topp

I helgen avgjordes Teen Tour Future #5 Södermanland på Strängnäs GK. Högst upp på pallen stod Vilma Sundberg och tvåa blev Amanda Hansson. Vi hade 10 deltagare från NSGK på den här tävlingen, riktigt roligt att se så många av våra tävlingsjuniorer vara så högt upp i tävlingstrappan på Teen Tour.

KM Äldre Åldersklasser

I helgen avgjordes KM Äldre Åldersklasser med 18 hål på Klingabanan på lördag och 18 hål på Hylingebanan på söndag. Klicka här om ni vill se resultaten.

Stort grattis till alla segrare!