Hasse har gått i pension

Fredag den 30 oktober gjorde Hans Petersson sista arbetsdag efter 26 år som anställd på NSGK. Hasse började att arbeta som greenkeeper på Norrköpings GK 1994 och har sedan dess varit en drivande kraft till banans utveckling.

Han kommer vara en saknad medarbetare men vi kommer säkerligen fortsätta se Hasse mycket på banan framöver, men då som en glad pensionär och golfspelare. En kul grej är att Hasse började spela golf från höger men efter 30 år bytte till att bli vänsterspelare 2012.

Vi ses på banan Hasse!

/Dina kollegor på NSGK

Vinterspel – vad gäller?

From tisdag denna vecka är endast 9-hålsbanan på Hylinge öppen för spel. 18-hålsbanorna har stängt pga väderförhållanden och öppnar inte förrän till våren. Vädret är fortfarande milt och vi kommer hålla hål 19-27 på Hylinge öppna hela vintern med ordinarie greener och spel tillåts när det är snö, frost och isfritt.

När det är frost på banan är det förbjudet att beträda golfbanan då det skadar gräsplantan. Bokade tider som inte kan nyttjas pga frost brinner inne så ta gärna höjd för detta och boka en senare tid.

Bilparkering får endast ske på ordinarie parkering utanför klubbhuset.

Vid vinterspel är det också extra viktigt att lägga tillbaka uppslagen torv och laga nedslagsmärken!

Bokningsregler
Boka er starttid på golf.se, i appen MGbokning eller via terminalen i klubbhuset.
Om ni vill boka er tid via klubben gör ni det säkrast via mail info@nsgk.se då vi har begränsade öppettider på telefon.

Alla tider alla dagar är bokningsbara. Det går bra att boka god tid i förväg men med en begränsning av max sex samtida bokningar per person, varav två helgtider och fyra vardagstider. Tänk på att varje 9-hålsrond räknas som en bokning så bokar du två tider samma dag räknas detta som två bokningar.

Alla ronder ska ankomstanmälas via appen MGbokning eller på plats i terminalen i klubbhuset.

Greenfee för 9-hål är 250kr och kan betalas i förväg via golf.se, i terminalen i klubbhuset alt. Swishas före spel till nr: 123 191 7368

Avbokning ska ske senast 2 timmar före bokad starttid.
En medlem eller gäst som uteblir och inte bokat av sin starttid kan debiteras en ”No show” avgift enligt tidigare villkor.

Det kommer också förekomma oanmälda kontroller av medlemskap och greenfee på banan under hela vintern.

Vi förbehåller oss rätten att flytta samman bokningar av bollar med färre än fyra spelare, dock aldrig mer än 20 minuter senare än er ursprungsbokning.

Lycka till med vintergolfen!

Stängning av 18-hålsbanor från 27 oktober

Från tisdag den 27 oktober stänger våra 18-hålsbanor för spel för denna säsong.

Beslutet togs under måndag morgon och anledningen är att det blivit för blött efter den senaste tidens regn. Målet var att hålla banorna öppna till den 1 november men tyvärr får vi stänga några dagar tidigare.

Vi avbokar alla speltider som är inbokade framöver och skickar mail till er som har bokade tider denna vecka. Det går givetvis bra att gå in på Min Golf och boka en ny speltid på vår 9-hålsbana som håller öppet så länge vädret tillåter.

Golfbilsförbud

Från och med fredag den 23 oktober är det inte tillåtet att framföra golfbilar på våra banor. Anledningen är att det blivit för blött efter det senaste regnet och risken att köra sönder på banan är stor.

Vi hoppas ni har förståelse för detta och att det är för banans bästa vi tagit detta beslut.

Hole in One två dagar i rad av Tobbe

Vår banchef Tobias har lyckats göra Hole in One två dagar i rad vilket är helt otroligt. Först på en par 4 under onsdagen och sedan på hål 17 Hylinge på torsdagen. Stort Grattis Tobbe!

Läs artikel på Svensk Golf

Vinterträning på NSGK

Golfsäsongen fortsätter under vintern med vinterträning på NSGK. Golfare i Norrköping och vår egen träningsverksamhet har under många år kunnat träna golf på Racketstadion under vinterhalvåret. Då golfen på Racketstadion fått ge plats för utbyggnad av paddelbanor har vi sökt efter nya lokaler för vår vinterverksamhet.

Det vi har landat i, som är bäst för klubben både ekonomiskt och verksamhetsmässigt, är att bygga om och rusta upp vagnboden på Klinga samt bygga en mindre puttninggreen i anslutning till den ”nya” slaghallen. Vi kommer att erbjuda gruppträningar och lektioner samt möjlighet att köpa egna träningskort. Arbetet har redan börjat och planen är att ta slaghallen i bruk i början av januari.

I april, när våren kommer, ställer vi tillbaka burarna och det blir det åter en vagnbod igen.

Banbloggen uppdaterad 11 okt

Banbloggen på NSGK

Uppdaterade öppettider

Hösten är här och vi har därmed ändrat öppettider.

Reception / Shop
Mån-Fre 09:00-16:00
Lör-Sön 08:30-15:00
info@nsgk.se

Restaurang Hylinge
Mån-Fre 08:00-17:00
Lördag 08:00-16:00
Söndag 08:00-15:00
011 – 703 18
bistron@nsgk.se

Restaurang Klinga
Mån-Fre 9:00-16:00
Lör-Sön Stängt
Kiosk
Mån-Sön  10:30-15:30
restaurang@nsgk.se

Bollränna fram till klockan 08:50

Med höstens antågande ökar också risken för frost, speciellt under morgontimmarna. När det är frost på banan är spel förbjudet då det skadar gräsplantan.

Från den 5 oktober är den första bokningsbara tiden kl 09:00 alla dagar på våra banor. Om det är frostfritt finns möjlighet att spela tidigare genom att använda bollrännan fram till kl 08:50.

* Bollränna är ett kösystem där ni lägger en boll i en ränna för att skapa en turordning. Ni lägger en boll i rännan när ni kommer till klubben.

Är banan stängd på grund av frost avbokas era bokade tider.