Riktlinjer COVID-19

Riktlinjer COVID-19

Klubbledningen (Styrelse och Klubbchef/VD) kommer att ta beslut om vår verksamhet utifrån de riktlinjer som kommer från SGF och Folkhälsomyndigheten, det är viktigt att vi alla hjälps åt och förhåller oss till detta. Dessa riktlinjer uppdateras ständigt och det som beslutas idag kan ändras imorgon.

Läs gärna brevet från Svenska Golfförbundet om hur vi tillsammans har ett ansvar i golfen: ordforandebrev-30-mars-2021

Tillfälliga lokala ordningsföreskrifter 2021 (PDF)

Rekommendationer för Idrott och träning (länk)

Möjlighet att spela två-bollar på våra banor.
Hylinge 9 hålsbanan: Alla dagar och alla tider.
Hylinge 18 hålsbanan: Vardagar mellan kl 06:00-08:00 och kl. 12:00-14:00. Helger 05:00-07:00 samt från kl 18:00.
Klinga 18 hålsbanan: Vardagar mellan kl 06:00-08:00 och kl. 12:00-14:00. Helger 05:00-07:00 samt från kl 18:00.

För att boka två-boll måste bokning ske via receptionen info@nsgk.se eller telefon 011-15 82 40.

Tävlingar och arrangerade aktiviteter

Länk till information om tävlingar på NSGK

Stark avrådan från tävlingar gäller från SGF och vi följer de riktlinjer vi får. Det innebär att all tävlingsverksamhet är inställt fram till 16 maj. Läs mer nedan:

Länk till information om tävlingsverksamhet från SGF

Nytt betalsystem på rangen

För att få ett mer driftsäkert system, enklare betalning och fler valmöjligheter byter vi betalsystem på våra Driving Ranges.

Nu kommer det finnas möjlighet att välja om du önskar en liten, mellan eller stor hink med bollar. Vi får också ett system som hjälper oss att hålla koll på antalet bollar som slås och kan anpassa bollplockningen efter behov för att undvika att bollarna tar slut.

Från och med den 14 april kan du köpa rangebollar på tre olika sätt:

  1. Med bollkort som du laddar i receptionen
  2. Köp en biljett i receptionen (istället för poletter)
  3. Betala med Swish direkt i bollautomaten

Ni som har rangekort sedan tidigare kan byta ut dessa och vi för sedan över det aktuella saldot på nya bollkortet.

Vi väntar också på en leverans av nya rangebollar som skulle ha kommit i början av mars men som har blivit försenade från leverantören.

Banorna stängda – planeras att öppna igen på onsdag kl 10:00

Idag tog vi beslutet tillsammans med våra banchefer att stänga banorna under måndag och tisdag pga nederbörden som kommit. Vi stänger både Hylinge och Klinga och planerar för att öppna upp för spel igen på onsdag kl 10:00.

Golfbil tillåtet på hål 19-27 Hylinge
Golfbilsförbud på hål 1-18 Klinga och 1-18 Hylinge tills vidare.

Vi öppnar alla 45 hål den 2 april!

Fredag den 2 april kl 09:30 öppnar vi upp för spel på alla våra banor. Det innebär att vi får en tidig säsongsstart och en påsk där vi kan njuta av golfspel på hemmaplan. Vi ser fram mot att dra igång säsongen på riktigt och arbetar febrilt med att få våra banor spelklara tills på fredag.

Över påskhelgen öppnar banorna för spel kl 09:00 alla dagar och anledningen till att vi inte tillåter spel innan dess är att vi vill ta höjd för eventuell frost. Just nu är det extra viktigt att inte beträda banan vid frost! Bokade tider som inte kan nyttjas pga frost brinner inne så ta gärna höjd för detta och boka en senare tid.

Tidsbokning sker via Min Golf.
Golfbilar tillåts för spelare med läkarintyg och bokning sker tills vidare via receptionen.

Reception och shop har öppet 08:30-15:00 under påskhelgen.

Bistron Hylinge har öppet kl 08-16 alla dagar
Klinga Golfrestaurang har öppet 9-15 alla dagar

Vi tipsar om att använda MG Bokning för ankomstregistrering och uppmanar till digitala scorekort via Caddee.

Varmt välkomna!

Håll avstånd
Stanna hemma vid symptom
Tvätta händerna.

Städdagar på våra banor

Kom och städa vår bana en förmiddag så bjuder vi på lunch. I år kör vi ett nytt upplägg för våra städdagar för att sprida ut oss lite mer.

Onsdag 7 april kl. 09-12

Torsdag 8 april kl. 09-12

Fredag 9 april kl. 09-12

Anmäl dig via Min Golf genom att klicka på länkarna ovan.

Frågor och svar inför säsongen

Just nu är vi många som är spelsugna och längtar till säsongen. Nedan hittar ni svar på några av de frågor som är hetast just nu.

När öppnar 18-hålsbanorna?
Det enkla svaret är att vi öppnar så fort banan är redo att ta emot golfare. Det som avgör är att gräset ska börja växa och för det krävs en temperatur i marken på 7 grader. När det börjat växa kommer vi börja arbeta med att klippa och förbereda våra 18-hålsbanor för öppning. Ett normalt år brukar banorna öppna i mitten av april men det som avgör är givetvis vädret framöver.

Hur har banorna klarat vintern?
Våra banor mår bra och har klarat vintern fint utan några större skador på greenerna. Några små fläckar finns men de kommer att försvinna när det börjar växa och börjat arbeta med greenerna. Det största hotet är vildsvinen som varit inne på både Klinga och Hylinge periodvis. Våra jägare har skjutit grisar men tyvärr kommer de tillbaka.

Vilka bokningsregler gäller?
På vår hemsida kan ni läsa vilka bokningsregler som gäller. Syftet med bokningsreglerna är att skapa tillgänglighet genom att nyttja starttider på bästa sätt.

  • Vi tar ut en ”No Show” avgift för de som inte ankomstregistrerar sig
  • För att skapa bättre tillgänglighet under lördag, söndag samt helgdag är följande tider reserverade på våra 18-hålsbanor för fullbetalande årsmedlemmar med spelrättsbevis (Förmånsmedlemmar): 07:50, 08:50, 09:50, 10:50, 11:50, 12:50, 13:50 och 14:50. Dessa tider kan bokas tidigast 4 dagar i förväg. Är tiden inte bokad 2 dagar i förväg blir de bokningsbara för alla.
    Läs mer här.

Hur anmäler jag mig som golfvärd?
Att vara golfvärd är både roligt och viktigt. Roligt för att du får möta trevliga människor och bidra till att sprida glädje på golfbanan. Viktigt för att du bidrar till ett bättre speltempo och en positivare upplevelse på våra banor.

Målet är att ha golfvärdar alla tävlingsfria helgdagar kl 08:00-13:00 och för att nå det behöver vi hjälpas åt.
Anmäl dig här som Golfvärd på Hylinge
Anmäl dig här som Golfvärd på Klinga

Blir det några tävlingar?
Sedan 1 mars 2021 avråder Folkhälsomyndigheten starkt alla idrotter från att arrangera tävlingar, med undantag för yrkesmässig idrott. Tills vidare är SGF:s starka rekommendation därför att inte genomföra någon tävlingsverksamhet i Golfsverige. Undantag är tävlingar som faller inom RF:s och SGF:s definition av yrkesmässig idrott.

NSGK följer rekommendationer och riktlinjer från SGF. Dessa uppdateras veckovis och vi hoppas givetvis att det kommer bli tävlingsspel framöver. Läs mer på golf.se

När öppnar restaurangen?
God mat och service i världsklass kan utlovas även kommande säsong på både Klinga och Hylinge.
Klinga Golfrestaurang är sedan två veckor öppet för lunch på vardagar och öppnar helger i samband med att 18-hålsbanan öppnar upp för säsongen.
Bistro Hylinge öppnar upp portarna den 29 mars och har öppet både vardagar och helger.

När kan vi spela padel på NSGK?
På höstmötet den 26 november informerade vi om planerna och intresset från medlemmar att bygga padelbanor på NSGK. Nu är bygget igång och till midsommar har vi två utomhusbanor klara på Klinga om allt går som planerat. Padel är den starkast växande sporten i Sverige och det känns kul att bredda vår verksamhet och erbjuda fler aktiviteter på klubben. Det ger också möjligheter till nya intäkter som används till att förbättra våra anläggningar och vår verksamhet. Vi har även påbörjat en process där vi avser att bygga två utomhusbanor på Hylinge.

Hälsningar
Fredrik Lager, Klubbchef

Anmäld dig som Golfvärd

Att vara golfvärd är både roligt och viktigt. Roligt för att du får möta trevliga människor och bidra till att sprida glädje på golfbanan. Viktigt för att du bidrar till ett bättre speltempo och en positiv upplevelse på våra banor.

Målet är att ha golfvärdar alla tävlingsfria helgdagar kl 08:00-13:00 och för att nå det behöver vi hjälpas åt.

Anmäl dig här som Golfvärd på Hylinge

Anmäl dig här som Golfvärd på Klinga

Det går också bra att kontakta oss på info@nsgk.se

Läs mer här

Anmälan till juniorträning 2021!

Snart är det dags för en ny golfsäsong!
Är du junior och vill börja träna golf i en grupp med kompisar i samma ålder och med samma handicap?
Vi på NSGK har över 100 juniorer i träning i olika grupper – och vi har en grupp som passar alla juniorer, oavsett handicap och ålder.
För de yngsta golfarna (6-9 år) som är nya i golfen har vi det vi kallar för Golfkul. Vi har kul ihop och lär oss grunderna i svingen och spelet genom lika delar lek och träning.
Nästa steg är Team Utveckling där vi tränar två gånger i veckan och utvecklar juniorernas teknik, spelförståelse och fysik – samtidigt som vi har roligt förstås.
För de ytterligare något äldre juniorerna har vi Team Framtid, där många har börjat tävla men även många som tränar för att det är roligt och för att man älskar att utvecklas.
Våra bästa juniorer ingår i Team JSM och där är golfen förstaval som idrott, men träning upp till fyra gånger i veckan och tävlingar nästan varje helg.
Häng med och träna med oss på NSGK. Oavsett om du är helt ny i golfen eller har tränat och spelat några år på egen hand, så har vi en grupp som passar dig. Vi sätter igång utomhusträningen vecka 15.
Gå in och läs mer på www.svenskalag.se/nsgk
Kontakta Filip Eriksson vid frågor om vår juniorverksamhet: filip@nsgk.se
Hoppas vi ses vecka 15 när vi börjar utomhusträningen!

Kallelse till årsmöte för NSGK

Styrelsen för Norrköping Söderköping GK hälsar medlemmar välkomna till årsmöte den 30 mars kl 18:00. På grund av rådande pandemi kommer mötet, precis som höstmötet, att ske digitalt via Microsoft Teams. För att delta måste ni därför anmäla er till mötet via Min Golf.Länk till anmälan

Föredragningslista Vårmöte 2021 (PDF)

Aktuella handlingar och dokument till mötet hittar ni genom att logga in på medlemssidorna här på hemsidan.

Varmt välkomna!

Hylinge 19-27 öppna för spel!

Från tisdag den 2 mars kl 10:00 öppnar vi upp vår 9-hålsbana på Hylinge med ordinarie greener. Härligt tycker vi och ser fram mot en tidiga säsongsstart. Både rangen på Hylinge och rangen på Klinga är också öppna för alla som är sugna på att träna svingen.

DETTA GÄLLER FÖR VINTERSPEL

När det är frost på banan är det förbjudet att beträda golfbanan då det skadar gräsplantan. Bokade tider som inte kan nyttjas pga frost brinner inne så ta gärna höjd för detta och boka en senare tid.

Bilparkering får endast ske på ordinarie parkering utanför klubbhuset.

Vid vinterspel är det också extra viktigt att lägga tillbaka uppslagen torv och laga nedslagsmärken!

Bokningsregler
Boka er starttid på golf.se, i appen MGbokning eller via terminalen i klubbhuset.
Om ni vill boka er tid via klubben gör ni det säkrast via mail info@nsgk.se då vi har begränsade öppettider på telefon.

Alla tider alla dagar är bokningsbara. Det går bra att boka god tid i förväg men med en begränsning av max sex samtida bokningar per person, varav två helgtider och fyra vardagstider. Tänk på att varje 9-hålsrond räknas som en bokning så bokar du två tider samma dag räknas detta som två bokningar.

Alla ronder ska ankomstanmälas via appen MGbokning eller på plats i terminalen i klubbhuset.

Greenfee för 9-hål är 250kr och kan betalas i förväg via golf.se, i terminalen i klubbhuset alt. Swishas före spel till nr: 123 191 7368

Avbokning ska ske senast 2 timmar före bokad starttid.
En medlem eller gäst som uteblir och inte bokat av sin starttid kan debiteras en ”No show” avgift enligt tidigare villkor.

Det kommer också förekomma oanmälda kontroller av medlemskap och greenfee på banan under hela vintern.

Vi förbehåller oss rätten att flytta samman bokningar av bollar med färre än fyra spelare, dock aldrig mer än 20 minuter senare än er ursprungsbokning.

Lycka till med vintergolfen!