Vi söker fler tävlingsledare!

Vi söker fler tävlingsledare!

Vi på NSGK har ett gediget och populärt tävlingsschema, med allt från klubbtävlingar till riksomfattande tävlingar vi blir tilldelade från förbundet varje år. Som golfklubb tycker vi att ett varierat och roligt tävlingsprogram är viktigt, dels skänker det glädje och gemenskap till många av våra medlemmar – men det är också ett bra sätt att marknadsföra våra fina golfbanor och anläggningar till gäster och besökare.

Vi söker nu dig som har ett intresse för tävling och tycker om att lära dig nya saker inom golfen. Som tävlingsledare är man ansvarig för b.la. information till deltagare, lottning av tävling, inmatning av scorekort samt prisutdelning och avslutning. Det är ett helhetsansvar som kräver en del struktur och planering, men som är oerhört roligt i genomförandet.

Du kommer få en ordentlig utbildning i vårt tävlingssystem GIT Tävling som är webbaserat och som gör att man kan jobba från vilket enhet man vill – vart man vill. Du får sätta igång tillsammans med en erfaren tävlingsledare och lära dig dina ansvarområden under trygga förhållanden.

Vi söker dig som vill hjälpa till både på Klinga och Hylinge. Under vintern kommer vi genomföra utbildningar löpande.

Kontakta filip@nsgk.se om du är intresserad av att hjälpa till under 2019!

Vi ser fram mot att höra från dig!

Emma Agermo bloggar från USA

Hej allihopa!

Nu har jag varit i USA I snart 3 månader, det har hänt så mycket, jag har träffat så mycket härliga människor, fått många nya vänner och jag har fått så många erfarenheter och lärdomar, det mesta har varit väldigt roligt, en del har varit tufft, men allt jag får vara med om utvecklar mig både som golfspelare och människa.

Den 22 september var de dags att pegga upp för min första tävling i USA på Bluffton, S.C i Södra Georgia men innan det var dags så skulle 7 kvalrundor klaras av för att ta ut laget, tyvärr kunde vi bara genomföra 5 kvalrundor på grund av en orkan som drog in över kusten, vi klarade oss bra här där jag är men det blev en ganska rejäl storm även här så vi kunde inte spela alla de 7 rundor som var planerat. Jag spelade ganska bra och scorade okej, det räckte till en andra plats totalt i kvalrundorna och det gjorde att jag tog en andra plats i laget och kvalificerade mig för att få representera laget på höstens tävlingar, jag var totalt sett väldigt nöjd med min prestation.

Vi har nu genomfört de 4 tävlingar som var planerade för hösten, det har varit många tuffa rundor där jag varit mer nöjd med vissa och mindre nöjd med andra, totalt sett har det räckt till resultat i mitten av resultatlistorna för både mig individuellt och laget, jag är naturligtvis inte nöjd med det utan nu är det full laddning, hård träning och fokus på att ta med alla lärdomar och erfarenheter till den kommande vårsäsongen som vi startar den 4:e februari i Florida på St. Augustine Golf Course.

Träningsupplägget ser lite annorlunda ut här, vi är mycket i gymmet även under säsong men tyngdpunkten ligger på golfträning på teknikanläggningarna och de olika golfbanor vi har tillgång till runt college. Vi har bra hjälp av coacher, mentalt team, fysiskt team och andra.

Jag har så här långt upplevt mycket och fått många erfarenheter som har lärt mig mycket om mig själv och mitt spel. En annan miljö, olika och annorlunda gräs, alligatorer på banan, annan kultur, språk, klimat, kost, skola och mycket mer. Det tar ju ett tag innan  allt ”sätter sig”.

Jag har fått många frågor om hur en vanlig dag på college kan se ut. Nu har vi ju varit ute och rest mycket på tävlingar och då tar ju skolan lite ”stryk” och man får jobba ifatt men vi har förstående professorer och även möjlighet att få hjälp varje eftermiddag och kväll av duktiga lärare på skolan.

Tittar man på en vanlig skoldag så är det så klart olika från dag till dag men en vanlig måndag kan se ut så här: Workouts i the athletic gym med the athletic team klockan 6.30 på morgonen. Sedan lektioner 8-10. Putt träning 11-12. Lektion 12:30-13:20. Sedan träning ute på banan 14:30- 19:00. Sedan plugg resterande tid på kvällen. Dagarna är fullmatade med träning och plugg, så man får vara väldigt produktiv, det kräver en bra planering och disiplin.

Det händer också mycket roligt på skolan, det är alltid något på gång och den ena dagen är inte den andra lik, nu har vi just firat halloween, jag har nog aldrig varit så rädd men samtidigt skrattat så mycket. Snart är det thanks giving, jag har blivit bjuden att få uppleva den med en amerikansk familj i Atlanta – det ska bli riktigt kul!

När jag skriver det här har jag just skrivit prov i psykologi – hoppas det gick bra!

Vinprovning på Vin & Spirituosakällaren (FULLBOKAD!)

Vi har idag fyllt alla platser till NSGK:s medlemskväll på Vin & Spirituosakällaren i Norrköping. Vi kommer få en genomgång och provning av champagne, prosecco och cava. Kvällen börjar med en varm soppa i den underbara källarmiljön och fortsätter sedan på en resa i druvornas tecken.

Håll utkik efter fler aktiviteter på hemsidan och i våra nyhetsbrev.

Vill ni sätta upp er på en reservplats? Skicka ett mejl till filip@nsgk.se.

Verksamhetsberättelse NSGK seniorer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE NSGK SENIORSEKTION 2018

Seniorsektionen organiserar golfverksamheten för medlemmar +55 år. Verksamheten samordnas av Seniorkommittén och arbetsgrupper på våra två banor sköter det löpande arbetet.

KLINGA  Torsdagsgolfen för oldboys har spelat 15 gånger med i genomsnitt  55 deltagare. Vinnare i OoM blev Åke Andersson och på plats två kom Bo Fagerstedt och Tomas Stenberg.

Man har också spelat scramble med kanonstart två gånger.

Avslutning med prisutdelning hölls i samband med mixed scramble  4 oktober med ett  50 tal medverkande.

Sammanlagt har man spelat mer än 1000 rundor.

KLINGA OLDGIRLS har på torsdagar spelat 13 gånger, 11 st slagtävlingar, 2 st 4-boll 2 manna och totalt 126 starter. Som brukligt stannar alla upp och har gemensam prisutdelning vid varje tävling.

HYLINGE Torsdagsgolfen startades 9/5 och sen fortsatte under våren med 6 ggr varav 4 räknades  i Order of Merit. Snittdeltagare var under våren c:a 60 st och i A-klassen segrade Peter Westgren och i B-klassen Sören Johansson.

Våravslutningen hölls på Klinga med 45 deltagare,  A-klass Björn Johansson och i B Gösta Windolf.

Hösten startade med tävlingen 6+6+6 och c.a 40 spelare, där det ju är 2-manna lag med Bo Juhlin och Erwin Dürnberger som segrare.

Höstens torsdagsgolf snittade 64 spelare och vi spelade också här 6 ggr och räknade 4. Vann gjorde Hans Bergstedt i A och i B Erwin Dürnberger.

Avslutningen gick av stapeln på Hylinge 20/9 med kanonstart, mat och prisutdelning.  Damklassen vanns  av  Birgitta Dammann och herrklassen  Christer Björkman.

GEMENSAMMA AKTIVITETER, Vi startade säsongen med en vårresa till Halland, spel på tre banor Skogaby,  Laholm  och Tönnersjö  c:a 25 deltagare.

JULICUPEN spelades med 2 starter på varje bana och 3 som räknades i OoM. Det blev något av en succé med i snitt 63 spelare i semester och värmetider, A-klassen vanns av Berndt Pellny och B-klassen av Ulf Larsson.

MATCHSPELET är likaså en gemensam tävling med spel på båda banorna och här vann  Bernt Eklund som slog Macke Daoud i finalen.

SERIESPELVi har haft 2 lag i D50 , 3lag i H65 , 1 lag H70 och 3 lag i H75 serien.  D50 Klinga seriesegrade i  oldgirlsserien bland 11 lag, Grattis!  Viss hjälp fick man av Hylinge laget som slog Bråviken i sista matchen.  H70 kom på 4:e plats och övriga lag på mera blygsamma placeringar.

Då ÖGF nästa år kommer att inbjuda till Östgötaserie i all åldersklasser diskuteras om vi vill och om vi fortsatt skall anmäla lag även till Mellansvenska veteranserien. Kommittén har via enkät rådfrågat våra seriespelare. D50 och H70 spelar idag i Östgötaserie(om ej i ÖGF:s regi).  I H65 och H75 är inriktningen svårbedömd och blandad. Helst vill man ha båda möjligheterna öppna.

Klubben kommer i första hand anmäla lag i Östgötaserien och därefter  ett H65  lag och ett H75 lag i Mellansvenska veteranserien.

HÖSTTOUREN arrangerade vi på båda banorna, på Klinga med 56 deltagare i A-klassen och 60 i B .På Hylinge var det 76 A och 38 B.

De nya bestämmelserna har mött viss kritik främst att spontaniteten försvunnit när sign in försvann och möjlighet att välja spelpartner likaså upphörde.  Seniorkommittén kommer att uppvakta ÖGF i frågan med förslag till mildring av bestämmelserna.

Sektionen har under året tagit aktiv del i ÖGF:s arbete med förändrad  Hösttour och seriespel.

EKONOMI. Verksamheten finansieras i allt väsentligt med startavgifter. Torsdagsgolfen omsätter C:a 75 000 SEK där alla startavgifter går till priser, start och avslutningssamlingar.

Julicup och matchspelet går runt på startavgifterna.

Seriespel finansieras av deltagarna med 150SEK per match och klubben står för anmälningsavgiften.

Seniorkommittén har en budget på 5000 SEK för resor och möten.

Seniorerna bidrager i hög grad till klubbens verksamhet och ekonomi genom att jobba med NT-golfen, Hösttouren, bangrupper mm.

Vi ser fram mot nästa år då vi kommit ytterligare några steg närmare ”EN KLUBB–TVÅ BANOR

Christer Andersson Bengt Johansson   Lars Johansson   Ulf Larsson   Kicki Pettersson

Höstmöte 22 november

Höstmöte med föredragningslista

Välkomna till Höstmötet den 22 november kl 18:00 i Bistron på Hylinge.

Övriga handlingar till höstmötet kommer finnas tillgängliga på Hylinge och Klinga samt under medlemssidorna på hemsidan fr.o.m. torsdag 15 november 2018.

Föredragningslista:

1  Fastställande av röstlängd för mötet.
2  Fråga om mötet har utlysts på rätt sätt.
3  Fastställande av föredragningslista.
4  Val av mötesordförande.
5  Anmälan om av styrelsen utsedd sekreterare
6  Val av två protokolljusterare, tillika rösträknare, som jämte ordföranden skall justera mötesprotokollet.
7  Fastställande av antalet ledamöter i valberedningen.
8  Val av valberedning för en tid av ett år, varav en person är sammankallande.
9  Val av ombud till GDF-möte.
10 Fastställande av verksamhetsplan, årsavgifter samt budget för det kommande verksamhets- och
räkenskapsåret för såväl klubb som driftaktiebolag.
11 Behandling av styrelsens förslag och i rätt tid inkomna motioner.
12 Övriga frågor (information och diskussion).

Uppdatering från Erik och Martin i USA

Vi har ett par av våra elit- och juniorspelare i USA på college. Här kommer ett par rader från Erik Lindwall och Martin Eliasson som går sista året på EKU.

”Dags att summera höstsäsongen här borta i USA. Vi har lirat 3 tävlingar de senaste 2 veckorna, vilket inneburit långa resdagar och en hel del missade skoldagar. Den 8-9 Oktober spelade vi Pete Dye GC i West Virginia, laget kom trea och Erik kom på en 16:e plats individuellt på +9. Den senare halvan av höstsäsongen har banorna blivit betydligt tuffare i svårighetsgrad och vinnar-scorerna har krupit högre och högre upp. En tuffare bana här borta har en course-rating på ungefär 75-76, vilket likt en slope-tabell är en indikation på hur många slag en noll-handicappare ”borde” ha.

Efter en veckas uppehåll åkte vi ner till Arkansas och Little Rock (C:a 10h enkel resa). Som lag hade vi ingen bra vecka där men Erik slutade 4:a på -2 totalt i ett ganska starkt startfält. Därefter fick vi två dagar ledigt innan vi flög ner till Fort Myers i Florida och Old Corkscrew GC. En superfin anläggning designad av Jack Nicklaus, men också väldigt krävande runt greenerna. Från backtee var banan slopad 77,6, men vi spelade de flesta hålen en tee upp. Som vanligt i Florida spelade vi också på Bermuda-gräs vilket kräver lite annorlunda tänk i närspelet med grain på greenerna och tjock ruff runt om. Hursomhelst, efter två dagar och 54 hål stod Erik som vinnare individuellt på -1 medan laget kom på en ny tredje plats.

Nu är vi tillbaka i Kentucky och från och med imorgon börjar våran off-season i gymmet. Nästa golftävling blir i början av mars.”

Information om förvaring i våra vagnbodar

Nu har vi stängt båda våra 18-hålsbanor och här kommer information om vad som gäller om ni idag har förvaring av golfbag hos oss i våra vagnbodar:

Klinga

Har du ett skåp på Klinga med utrustning du behöver i vinter så måste det tömmas senast söndag 4 november. Efter det kommer man inte åt sina skåp då vi kör in maskiner för vinterförvaring i vagnboden.

Hylinge

Alla har möjlighet att lämna kvar sin golfutrustning i sitt skåp över vintern.

Dock är det mycket viktigt att noggrannt städa ur sitt skåp och tömma bagen på ev. innehåll som kan dra till sig skadedjur.

All förvaring under vintern i vår vagnbod sker på eget ansvar och med egen försäkring.

Vagnbodsburen är endast avsedd för förvaring av golfutrustning.

Med vänlig hälsning

Ledningen

Protokoll från seniorernas höstmöte 25/10

Klicka här för att ladda ner protokoll från Höstmöte för seniorer NSGK 2018

Information inför vintern på NSGK

Banorna och vinterstängning
Vi stänger båda våra båda 18-håls banor idag (fredag den 26/10). Från och med imorgon hänvisar vi alla höst- och vintergolfare till Hylinges hål 19-27 som vi håller öppet hela vintern.

Efter stängningen kommer vi att förbereda båda 18-hålsbanorna för vintern och vi kommer bland annat prova en metod att vintertäcka 2-4 greener per anläggning som ofta är sena på våren och vi ser fram emot vad detta kan ge oss till våren 2019. Vi kommer även röja lite skog samt gräva lite i olika projekt.

Reception och kanslierna
Vi håller receptionerna öppna till och med fredagen den 26 oktober. I samband med att 18-hålsbanorna stänger så stänger vi receptionerna och hänvisar alla bokningar, betalningar och spel på 19-27 till mingolf.se och terminalerna i entrén på Hylinge. Det går även bra att betala er greenfee till NSGK:s swishnummer: 123 291 8571. Vintergreenfee på hål 19-27 är 250:- för heldag.

Vill ni komma i kontakt med personalen på kansliet så kommer vi från och med 1 november finnas på Klinga på tisdagar och på Hylinge på torsdagar mellan kl 09,00 – 16,00.

Vi svarar säkrast på mail info@nsgk.se om ni vill få tag i oss.

Golf-In-Masters

Den 03 november drar Golf-In-Masters igång på Racketstadion. Alla som vill fördriva tiden på lördagsförmiddagar med putting, tävla och träffa golfvänner är välkomna att delta i tävlingen som sträcker sig över vintersäsongen och där de 16 bästa under säsongen deltar i en Master Final på vårkanten.  (Det hela fungerar ungefär som torsdagstävlingarna) på Klinga. Tävlingsavgift 30:-/lördag + avgift till Racketstadion.

Tävlingen startar kl. 09.00 varje lördag och senaste anmälan för deltagande är 09.30.
Priser varje lördag samt stort prisbord i finalen.

Som medlem i NSGK kan du köpa ett subventionerat säsongskort för putting som gäller alla dagar och för tävlingar. Pris 750:-.

För den golfsugne finns även en tävling på tisdagar, där samma tider gäller. Tävlingsavgift här är 10:-/gång + avgift till Racketstadion.