Följ med på ölprovning med NSGK den 8 april

Tillsammans med Vin & Spirituosakällaren i Norrköping arrangerar vi vårens sista provning av dryck som vi har haft som tema under året.

Centralbryggeriet i Linköping kommer att ha med flera av sina goda ölsorter.

Deras affärsidé är: ”Att med ett lokalt producerat öl, förankrat i områdets dryckeskultur och ölhistorik, etablera en produkt samtidigt som detta även förstärker intresset och kunskapen kring ölkulturen.”

Det är ett lokalt mikrobryggeri beläget på Östgötaslätten, med stort fokus på miljö och hantverk i tillverkningsprocesserna. Stora delar av bryggprocessen hanteras av bryggare för hand.

Vi kommer smaka fem olika sorter, allt från ofiltrerad lager, röd Ipa till Folkes tjocke Stout.

Vi serverar plockmat innan provningen.

Kl 18:30 är det samling på Vin & Spirituosakällaren i Norrköping.

Pris 525kr per person

Anmälan till filip@nsgk.se senast 5 april

Välkommen!

Tävlingsledarutbildning flyttat till 28/3 kl 10:00

Istället för utbildning imorgon torsdag 21/3 så kör vi en samlad utbildning den 28/3 kl 10:00. Anmälan sker till filip@nsgk.se om ni inte redan har anmält er.

Kallelse till vårmöte

Kallelse till vårens årsmöte i Norrköping Söderköping Golfklubb.

Torsdag 28 mars kl. 18:00 i restaurangen på Hylinge.

Välkomna!

Föredragningslista:
1.   Fastställande av röstlängd för mötet.
2.   Fråga om mötet har utlysts på rätt sätt.
3.   Fastställande av föredragningslista.
4.   Val av mötesordförande.
5.   Anmälan om av styrelsen utsedd sekreterare.
6.   Val av två protokolljusterare, tillika rösträknare, som jämte ordföranden skall justera mötesprotokollet.
7.   Styrelsens verksamhetsberättelse för det senaste verksamhetsåret avseende såväl klubb som
driftaktiebolag.
8.   Styrelsens årsredovisning/årsbokslut (resultat- och balansräkning) för det senaste räkenskapsåret för
såväl klubb som driftaktiebolag.
9.   Revisionsberättelse för det senaste verksamhets- / räkenskapsåret.
10. Fastställande av resultat- och balansräkning samt disposition av överskott respektive underskott i
enlighet med balansräkningen.
11. Fråga om ansvarsfrihet för styrelsen för den tid revisionen avser.
12. Beslut om eventuellt arvode för styrelsen.
13. Val av
a. vartannat år val av klubbens ordförande för en tid av två år;
b. övriga ledamöter för en tid av ett eller två år
c. suppleanter i styrelsen med för dem fastställd turordning för en tid av ett år
d. revisor (alt. revisionsbyrå) jämte suppleant för en tid av ett år.
(i detta val får styrelsens ledamöter ej delta)
e. val av föreningens representant vid aktiebolagets årsstämma för en tid av ett år
(OBS! ej styrelseledamot eller suppleant i klubbens styrelse)
14. Behandling av styrelsens förslag och i rätt tid inkomna motioner.
15. Övriga frågor
16. Vårmötet avslutas

Övriga handlingar inför Vårmötet såsom verksamhets- och förvaltningsberättelser samt bokslut för 2018 finns tilllgängliga på kansliet och på hemsidan från den 21 mars.

Spelarmöte för seriespel 2019

Tisdagen den 19/3 spelarmöte för medlemmar som vill spela seriespel för NSGK under 2019.

H 70, H75 och H 80 samling på Hylinge kl. 10.00.

H 60 och H 65 samling på Klinga kl. 18.00.

Dessa möten gäller för spel med lag både från Klinga och Hylinge.

Utbilda dig till Tävlingsledare

Torsdagen den 21/3 kl 17:30 på Hylinge arrangerar vi en utbildning för dig som vill lära dig GIT-tävling och som vill hjälpa till som tävlingsledare den här säsongen på NSGK. Utbildningen är till för dig som är helt ny i GIT-tävling men också för dig som har jobbat med GIT-tävling tidigare och vill ha lite repetition inför säsongen. Vi på NSGK söker ständigt nya tävlingsledare som vill vara behjälpliga under vår tävlingssäsong. Mejla din anmälan till filip@nsgk.se. Klicka här för att komma till inbjudan: NSGK söker fler tävlingsledare.

Nyhetsbrev februari

Nyhetsbrev februari 2019

Erik Lindwall bloggar från USA

Vi är nu tillbaka i Richmond efter en dryg månad hemma i Sverige under jullovet. Den här veckan har vi officiellt gått in i säsong och vi tränar nu ungefär 20h i veckan jämfört med 8h under off-season. Detta är inkluderat gym vilket vi har tre dagar i veckan tillsammans med vår fystränare. Golfbanorna häromkring är just nu fullt spelbara, men något vidare skick eller rull har det inte hunnit bli än. Under Jan/Feb har vi haft väldigt blandat väder med allt ifrån -18 till +18, men bättre väder är påväg och det ser vi fram emot.

Den 6:e mars åker vi till vårens första tävling som går på Pinehurst Resort i North Carolina. Klubben har nio 18-hålsbanor varav den kändaste, bana #2, höll i U.S. Open 2014. Tyvärr går inte vår tävling där i år, men vi får spela anläggningens näst bästa bana, #8 istället. Så det går ingen nöd på oss 🙂

Att börja collegesäsongen i mars är ganska sent jämför med andra skolor, men det ger oss några extra veckor av förberedelser vilket känns bra. Nästa helg börjar vi kvala om vilka fem som ska starta.

Totalt spelar vi 6 tävlingar under våren, bland annat i Virginia, Alabama och Arkansas. Skillnaden mot tidigare år är dock att 4 av dessa ligger i mars. Det gör att vi blir borta väldigt mycket från skolan under en dryg månad. Totalt får vi 6 skoldagar under hela mars, så det gäller att ha bra disciplin på skolarbetet även när vi är ute och reser.

Den här tiden på året är inte alltid den roligaste, men jobbet man gör nu kommer förhoppningsvis spegla av sig på den kommande säsongen. Mer uppdateringar kommer när tävlingarna drar igång!

Mer info om laget finns som vanligt på  https://ekusports.com/index.aspx?path=mgolf