Nyheter

Klubbchefen informerar

Vi går mot slutet av säsongen och jag tänkte skicka ut lite information om vad som händer på klubben.

Vi kan rapportera stora framgångar på bred front för våra juniorer i år. Några har vunnit, Vilma Sundberg (Skandia Future på Ombergs GK), Amanda Hansson (Kumla junior Open) och Adam Samnegård på Skandia Future Örebro, många juniorer har representerat oss fantastiskt bra på många olika tävlingar.

J-SM Klubblag tog sig vidare till final i Örebro den 1-2 september och kom topp 8 i Sverige, mycket bra jobbat av både spelare och ledare. Framgångsrikt seriespel, laget kom på 3:e plats i div 1.

Johan Moberg blev Svensk Mästare i Hickory i Västerås i somras.

Golfveckan, vecka 28, på Klinga slog rekord. Totalt 761 startande under 5 tävlingsdagar.

NT Golfen firade 30 år och vi ökade från 430 lag till ca 490 lag (980 spelare) i år.

Tillsammans har klubbens tränare utbildat ca 150 nya golfare i Gröna kort kurser.

Stenson Foundation skänkte en scoter till klubben efter att vår handigolfare (Stefan Nygren) tillsammans med klubben gjort en ansökan om det. Tanken var att Stefan skulle nyttja den i sin träning och tävlande men scotern är för stor för hans bil så den blir kvar på Hylinge för uthyrning!

Vatten och regn har varit en riktig snackis i sommar. Vattennivån sjönk i Asplången, så mycket så inte ens kanalbåtarna kunde köra. Tyvärr nådde inte vattnet fram till Hylinges pump som förser dammarna med vatten (dammarna som i som i sin tur förser banan med vatten). Det ledde till att pumpen gick torrt och den gick således sönder. Under ca 6-7 dagar var Hylingebanan helt utan bevattning (och regn) och banan blev under ca en vecka dålig men tog sig snart igen.

Vattnet på Klinga var på väg att sina och vi diskuterade att behöva köpa kommunalt vatten men regn och bra påfyllnad från våra egna pumpar klarade situationen.

Arbetet med omorganisationen är i full gång enligt utskickad information. Två tredjedelar av beslutet är genomfört och den tredje delen kring våra shoppar och tränare återkommer vi om under 2018.

Vi startade i mitten av augusti en kampanj för att rekrytera nya medlemmar till säsongen 2018. Kampanjen gick ut på att erbjuda höstspel för 1000 kr (fr.o.m. 5 september fritt) mot förskottsbetalning av nästa års avgift. Per den 30 september hade vi sålt över 75 nya medlemskap i klubben!

Vi får många frågor om markförsäljningen på Klinga. Vi har sålt marken till Conlega AB och så fort dom tillträder marken påbörjas byggnation och vi kommer erhålla betalning. Det återstår ett fastställande av detaljplanen som beräknas vara klart i december och då blir tillträdet vid årsskiftet 2017/2018.

Avslutningsvis kan jag rapportera om en ekonomi i bra balans. Prognosen efter 31 augusti tyder på att vi kommer klara vårt mål att vända röda siffror från 2016 i båda klubbarna till svarta siffror för den nya klubben 2017. Dvs vi kommer gå lite plus! Hur mycket det blir ber vi att få återkomma om med en exaktare prognos på höstmötet.

Välkomna på höstmötet den 28 november
kl 18:00 på Stadiums huvudkontor (Norra Promenaden 63)

Vid datorn,

Niclas Westerdahl
Klubbchef