Hickorysektion

Hickorysektion

Klinga Hickory resultat & order of merit

Klicka på länkarna för att komma till Order of Merit och resultat:

Klinga Hickory 2019 OoM

Klinga Hickory_2019 resultat

Nyman hole in one på 4:an

Nyman gjorde hickory historiens första hole in one på Klingabanan söndagen den 2 juni. Nyman slog en mashie-niblick i hål på hål nr 4, ett fint slag som landade strax innan hål och rullade i med perfekt fart. Stort grattis Fredrik Nyman!

Prova på dag kommer till våren

 

Vi har världens bästa Hickoryspelare på NSGK

Johan Moberg, vår instruktör på Klingabanan vann VM i hickorygolf 2018 i oktober efter resultaten 73-71 (vinst med ett slag).

Johan spelade hickory WM 2019 i Skottland . Han lyckades inte försvara titeln men i en intervju säger Johan ”Det var tufft ute på banorna men jag gjorde mitt absolut bästa i varje slag efter förutsättningar som gavs. Jag är nöjd med ett brons (älskar ju att vinna, så vi säger att jag vann ett brons, skrattar Johan”
Kilspindie 75 slag
Gullane3 67 slag&
Gullane3 71 slag.
75, 67, 71 med hickory är väl godkänt

Läs en intervju med Johan Moberg efter tävlingen här.

Klicka här för att se statistik och resultat från VM-tävlingen.

Brons i lag WM i på anrika Gullane

OBS! Läser ni på mobiltelefon kan ni behöva vrida telefonen till liggande läge för att få upp rätt meny i vänsterspalten.

Stort av laget som representerade Sweden Team 1.
Ett stabilt Brons fick NSGKs grabbar med sig hem till Sverige.
Kapten Björnis Larsen säger i en intervju i Scotsman ”Vi är ett sammansvetsat lag som har spelat ihop hela säsongen för att lyckas på WM i Skottland. Jag är stolt över grabbarna. Vi har jobbat hårt för att nå dit vi har gjort. Vårt lag Martin Johansson, Loffe Elovsson, Fredrik Nyman & Björn Larsen. USA och Japan gjorde upp om guldet.

I klubben finns det några killar och tjejer som gillar att spela med riktigt gamla klubbor och som oftast även ses i traditionella kläder på vår bana. Klubborna är tillverkade före 1935 har skaft av hickoryträ, därav namnet ”Hickorygolf”.

Vi spelar med vanliga bollar men av den mjukare varianten.

Alla medlemmar på Norrköping Söderköping GK är välkomna att delta och vi ser gärna att fler och fler vill pröva på att testa charmen med att spela Hickorygolf.

Vill ni ha mer information, kontakta Johan Moberg på johan@nsgk.se

Hickorygolf på söndagar på Klingabanan.

Vi spelar 12 hål med start kl 16:00 på följande söndagar:

x

X

x

X

x

x

Sommaruppehåll

x

x

X

x

Final