Nyheter

Emma Agermo bloggar från USA

Hej allihopa!

Nu har jag varit i USA I snart 3 månader, det har hänt så mycket, jag har träffat så mycket härliga människor, fått många nya vänner och jag har fått så många erfarenheter och lärdomar, det mesta har varit väldigt roligt, en del har varit tufft, men allt jag får vara med om utvecklar mig både som golfspelare och människa.

Den 22 september var de dags att pegga upp för min första tävling i USA på Bluffton, S.C i Södra Georgia men innan det var dags så skulle 7 kvalrundor klaras av för att ta ut laget, tyvärr kunde vi bara genomföra 5 kvalrundor på grund av en orkan som drog in över kusten, vi klarade oss bra här där jag är men det blev en ganska rejäl storm även här så vi kunde inte spela alla de 7 rundor som var planerat. Jag spelade ganska bra och scorade okej, det räckte till en andra plats totalt i kvalrundorna och det gjorde att jag tog en andra plats i laget och kvalificerade mig för att få representera laget på höstens tävlingar, jag var totalt sett väldigt nöjd med min prestation.

Vi har nu genomfört de 4 tävlingar som var planerade för hösten, det har varit många tuffa rundor där jag varit mer nöjd med vissa och mindre nöjd med andra, totalt sett har det räckt till resultat i mitten av resultatlistorna för både mig individuellt och laget, jag är naturligtvis inte nöjd med det utan nu är det full laddning, hård träning och fokus på att ta med alla lärdomar och erfarenheter till den kommande vårsäsongen som vi startar den 4:e februari i Florida på St. Augustine Golf Course.

Träningsupplägget ser lite annorlunda ut här, vi är mycket i gymmet även under säsong men tyngdpunkten ligger på golfträning på teknikanläggningarna och de olika golfbanor vi har tillgång till runt college. Vi har bra hjälp av coacher, mentalt team, fysiskt team och andra.

Jag har så här långt upplevt mycket och fått många erfarenheter som har lärt mig mycket om mig själv och mitt spel. En annan miljö, olika och annorlunda gräs, alligatorer på banan, annan kultur, språk, klimat, kost, skola och mycket mer. Det tar ju ett tag innan  allt ”sätter sig”.

Jag har fått många frågor om hur en vanlig dag på college kan se ut. Nu har vi ju varit ute och rest mycket på tävlingar och då tar ju skolan lite ”stryk” och man får jobba ifatt men vi har förstående professorer och även möjlighet att få hjälp varje eftermiddag och kväll av duktiga lärare på skolan.

Tittar man på en vanlig skoldag så är det så klart olika från dag till dag men en vanlig måndag kan se ut så här: Workouts i the athletic gym med the athletic team klockan 6.30 på morgonen. Sedan lektioner 8-10. Putt träning 11-12. Lektion 12:30-13:20. Sedan träning ute på banan 14:30- 19:00. Sedan plugg resterande tid på kvällen. Dagarna är fullmatade med träning och plugg, så man får vara väldigt produktiv, det kräver en bra planering och disiplin.

Det händer också mycket roligt på skolan, det är alltid något på gång och den ena dagen är inte den andra lik, nu har vi just firat halloween, jag har nog aldrig varit så rädd men samtidigt skrattat så mycket. Snart är det thanks giving, jag har blivit bjuden att få uppleva den med en amerikansk familj i Atlanta – det ska bli riktigt kul!

När jag skriver det här har jag just skrivit prov i psykologi – hoppas det gick bra!