Nyheter

Baninformation Hylinge

Efter århundradets torraste och varmaste sommar verkar det nu bli lite mer normal temperatur och nederbörd framöver. Vädret, mycket morgonspel och diverse andra problem har gjort att vi haft en tuff säsong så här långt och banan har inte nått upp till den kvalitet som förväntas av spelare och oss själva. Vi jobbar stenhårt för att öka kvaliteten på alla spelytor och genom att göra bra saker nu i höst så skapar vi bra förutsättningar för att ha en bana i bra skick nästa säsong. Det här är några av de saker vi kommer att genomföra:

Hålpipning greener 19-27 med start tisdag vecka 34. Röd slinga kommer att vara stängd för spel tisdag-onsdag

Hålpipning av tees, vi kommer löpande hålpipa och dressa tees under hösten. Vi börjar med de tees som är i sämst skick och de kommer samtidigt att stödsås

Hålpipning greener hål 1-18 var planerad under våren men vädret gjorde att vi bestämde att skjuta på det till hösten istället. Detta kommer att göras i oktober, exakt datum är inte bestämt än.

Arbete med bevattningsanläggningen kommer ske löpande under hösten. Vi har genom åren haft mycket problem med driften av bevattningsanläggningen och i år var inget undantag. Under våren hade vi stora problem med kommunikationen från bevattningsdatorn ut till de satelliter som sitter på banan varifrån bevattningen styrs. Efter många timmars arbete fick vi det att fungera skapligt, bland annat genom att dra en ny kabel mellan hål 2 och 4, den kabeln är fortfarande inte nergrävd men ska förstås grävas ner i marken. På banan sitter det en mängd olika spridare som ger olika mycket vatten, i år när det var så torrt blev det uppenbart hur stor skillnaden är när det inte jämnades ut av naturlig nederbörd. Det är mest uppenbart på tees och problemet är att vi inte kan styra varje tee för sig utan alla tees på ett hål styrs tillsammans. Vi har under säsongen jobbat mycket med att optimera inställningar och byta spridare där det behövs men mycket mer arbete finns att göra.

I vintras provade vi att vintertäcka green 17 med gott resultat, därför kommer vi denna vinter att utöka vintertäckningen med några greener till. Framförallt är det green 11 och 15 som ligger lite skuggigt och har dålig avrinning som vi kommer täcka för att säkerställa en bra övervintring (eller säkerställa kan man aldrig göra, men öka chansen i alla fall) Det kan bli aktuellt med ytterligare någon green.

//Martin med personal