Nyheter

Andraplats i Scratch-serien

NSGK H50-lag kämpade sig till en hedrande andraplats när Mellansvenska Scratch-serien final avgjordet i Arvika

På en tung, blåsig och svårspelad Arvikabana kämpande klubbens H50-lag till sig en hedrande andraplats. Laget låg 3a inför finalen med Katrineholm och Västerås framför. Mot Katrineholm fanns inget att göra men Västerås passerades med råge.

”Styrkan hos laget är vår jämnhet, säger lagkaptenen Kjell Lund, och så har det varit hela säsongen. Inga riktiga toppnoteringar men heller inga botten-scorer.”

Mellansvenska Scratch-serien spelas mellan lag i Värmlands, Örebro, Västmanland, Sörmland och Östergötlands Golfdistrikt och i år har 17 lag deltagit i serien. 3 sammandrag har spelats under året och de 12 bästa gjorde upp om titeln i Arvika.

NSGK ställer upp med ett lag men förhoppningsvis  är det fler vill testa på att spela slagspelsgolf och mäta sig mot de bästa H50-spelarna i Mellansverige, så till nästa år siktar vi på att ha två lag i serien, avslutar Kjell.

Under året har följande ”gubbar” spelat i laget: Per Samnegård, Johan Petersson, Ulf Berg, Lars Andersson, Nicklas Karlsson, Sören Fröjd, Mikael Leijonflygt, Percy Axelsson, Hasse Dahlberg och Kjell Lund.