Nyheter

Intervju med Damlaget

Stort grattis igen tjejer! Ni vann Division 2 på Torshälla GK förra veckan – och går nu upp en division till nästa säsong. NSGK startade damlaget i år och ni överträffade förväntningarna, även om vi vet att ni hade förhoppningar om att kunna placera er bra redan år ett.

Berätta lite om uppladdningen ni hade innan seriespelet?

Emma Agermo: Vi hade en dialog med Malin om vilka som skulle spela vilken spelform och försökte få ihop spelträningar, vilket var väldigt svårt på grund av olika anledningar. Vi såg till att testa alla olika spelformer på egen tid, vilket fungerade bra då alla tog sitt ansvar.

Vilma Sundberg: Inför seriespelet tränade vi på de kombinationer som vi skulle använda under tävlingen så att vi kände oss bekväma eftersom det kan bli andra längder och lägen när man spelar med någon annan.

Hur kändes det innan ni peggade upp på första foursome – vad hade ni för förväntningar?

Helen Richt: Förhoppningen var en topplacering. Personligen var jag väldigt lugn och tillfreds på första tee, samtidigt som jag var taggad till tusen.

Malin Nyberg: Det kändes bra, bra kombinationer och bara ett resultat som räknades.

Amanda Hansson: Vi hade innan kollat att vi hade chans att komma i toppen. Förväntningarna var därför ganska höga och jag hoppades på att vi skulle spela väl och få chansen att komma upp i div 1. Men det var nervöst.

Hur kändes det när ni ledde efter första dagens spel?

Fredrika Zetterblom: Det kändes absolut väldigt bra men man ska aldrig ta något för givet så det var bara att gå ut och kämpa exakt lika mycket dag 2 som vi gjorde på dag 1.

Amanda Hansson: Det var en skön känsla att ligga i topp. Men det var även en liten press att behålla de 15 slagen vi ledde med, man vill ju inte tappa dom.

Helen Richt: Det kändes ju förstås kanon, men vi började rätt omgående att ladda om inför lördagens spel.

När ni visste att ni hade singlarna kvar på lördagen och behövde leverera som mest – hur kände ni då?

Emma Agermo: Jag kände ett ansvar att göra bra ifrån mig för lagets skull. Jag förberedde mig mentalt på att det kommer vara jobbigt med ca 30 grader varmt och så många gångna kilometrar innan rundan. Så jag bestämde mig för att hålla bollen i spel så gott de går utan att ta några onödiga chansningar.

Vilma Sundberg: Jag var väldigt nervös när jag skulle slå ut på första tee. Men jag försökte bara spela mitt spel och hålla bollen o spel.

Helen Richt: Vi kände ett lugn på något sätt. Planen var att fortsätta på samma spår som innan, med mycket vätska, banan och vätskeersättning, så att vi skulle orka hålla ihop hela vägen, och det gjorde vi ju.

När vågade ni tro på att ni skulle vinna Division 2?

Vilma Sundberg: Det var ganska jämt där på slutet mellan oss och Wermdö, ingenting var klart förrän sista bollen hade kommit in så det var inte förrän resultatet hade kommit in som vi vågade tro på det.

Fredrika Zetterblom: Jag vågade inte tro på vinsten innan resultatet hade kommit upp på tavlan.

Amanda Hansson: Det var mycket nervöst när vi hade kommit in och när vi insåg att det var tight. Hon jag spelade med tog in hela 10 slag på oss och då var det ju bara 5 slag kvar. Som tur var klarade vi det. Men jag hade en känsla hela tiden att vi skulle ta hem det, tack vare att vi hade det bästa laget.

Hur firade ni efter segern?

Malin Nyberg: Gemensamt hurrande och fotograferande samt vinstmåltid på Max.

Emma Agermo: Först glädje och kramar, sen medaljutdelning med tacktal av Malin, sen gruppfotografering och sen ännu mer gruppkramar. Vi fick också en gratulation från klubben där de skrev att vi skulle fira med en gemensam middag tillsammans innan vi skildes åt för hemfärd då vi alla var helt slut efter tre dagar fulla med golf.

Amanda Hansson: Vi firade segern på Max i Eskilstuna hela laget, helt slut och överlyckliga. Ett helt perfekt segerfirande.Vi firade segern på Max i Eskilstuna hela laget, helt slut och överlyckliga. Ett helt perfekt segerfirande!