Torsdagstävlingen vecka 26

Torsdagstävlingen vecka 26

OBS att torsdagen 29/6 byter vi banor. Klingatävlingen spelas på Hylinge och vice versa.

ÖJO 2017

Nu närmar sig en intensiv tävlingsperiod på Klinga. Först ut är elitjuniorerna som traditionsenligt spelar Östgöta Junior Open under vecka 26. Mer info här

Byggstarten närmar sig

Detaljplanen för våra nya bostäder intill banan på Klinga är klar och ställs ut under perioden 12/6 – 11/8 i förvaltningshuset Rosen. Läs mer

Förändring i klubbledning

Morgan Allard har meddelat styrelsen att han efter den här säsongen avslutar sin anställning i klubben. Morgan kommer då efter nästan nio år i klubben gå vidare för att satsa på egen verksamhet.

”-Det är med stolthet och mycket varma känslor jag lämnar över stafettpinnen till mina efterföljare. Att ha fått varit delaktig i klubbens utveckling och att arbeta tillsammans med alla fantastiska medarbetare, medlemmar och partners under de här åren har varit fantastiskt roligt och lärorikt. Beslutet har varit känslomässigt svårt att ta. Men nu känner jag att tiden är mogen både för mig själv att gå vidare mot nya utmaningar och för verksamheten i NSGK att fylla på med nya kompetenser. Jag ser fram mot en fortsatt spännande säsong 2017 och kommer även i framtiden vara klubben nära, men då på min fritid och som partner och sponsor i min  nya verksamhet.”

Morgan kommer fortsätta i sin roll som klubbchef hela säsongen. Det säkerställer klubbens förutsättningar för årets säsong samtidigt som det ger styrelsen och klubbledning möjlighet att i lugn takt och tillsammans skapa nya möjligheter för en fortsatt positiv utveckling i Norrköping Söderköping Golfklubb. Styrelse och klubbledning arbetar nu intensivt med att se över klubbens organisation och bemanna den för att möta morgondagens utmaningar.

Klubbledning och styrelse önskar Morgan stort lycka till med sin nya utmaning!

2017 har inletts på ett mycket bra sett på båda våra anläggningar och verksamheten är i full gång. Passa på att spela på våra fina banor!

Nya rutiner för damgolfen på Klinga på tisdagar

Vi har tre bollar bokade på tisdagar med första start strax efter nio på Klinga under nästan hela säsongen. För att dessa tider inte ska stå outnyttjade så börjar vi nu även med föranmälan senast måndag kväll 17:45.

Du anmäler dig genom att ringa till receptionen, 011-158240 eller skicka ett mail med namn och golf-ID till info@nsgk.se där du skriver att du vill bli inbokad i någon av ”dambollarna” på förmiddagen.

Vi ses på tisdagar

Vera & Inga

Baninformation Hylinge Juni

Den 9-11 maj genomförde vi årets hålpipning på hål 1-18, trots en dålig start med -5 grader när vi skulle börja så gick det riktigt bra, med hjälp av personal och extra maskiner från Klinga gick det snabbare än nånsin. Veckan efter kom värmen och med den bra tillväxt så jag tycker att timingen inte kunde vara bättre. Mycket tillväxt är bra för att läka ihop greenerna men det gör också att rullen inte blir så bra, dessutom har vitgröen blommat (ovanligt mycket tycker jag) vilket också påverkar.

I skrivande stund vräker regnet ner och det är tomt på spelare på banan, det ger oss möjlighet att komma ikapp med lite trimning och bunkerarbete, annars ligger fokus på att skapa rätt spelkvalitet på greener och övriga spelytor. Vecka 26 planerar vi att hålpipa greenerna på hål 19-27.

Vatten är ett ämne som är mer aktuellt än någonsin i och med de låga grundvattennivåer som är för närvarande och bevattningsförbud i vissa kommuner. Vi har rätt att ta vatten från Asplången för bevattning av golfbanan, vi använder inget kommunalt vatten för det. Den mängd vatten som vi årligen har rätt att ta brukar normalt sett räcka men förra året var det precis, trots att var några veckor i juni som vi hade problem med bevattningen och fairway inte bevattnades. Med andra ord finns det anledning att vara försiktig med vattenanvändningen för att inte riskera att det tar slut. Det finns andra anledningar till det också: bevattningen täcker inte alla ytor, så när det blir torrt så kommer det att bli torrt på vissa ställen oavsett hur mycket vi vattnar. Målet är ju att skapa spelytor som är bra och rättvisa att spela ifrån och så likvärdigt som möjligt överallt på banan.

Byggplanerna går vidare

Ta del av de senaste nyheterna kring våra byggplaner på Klinga. Klicka på bilden.

Bostäder på Klinga

Nya spelrättsbevis

Nu kan du som spelrättsinnehavare i Norrköping Söderköping GK byta ut ditt gamla spelrättsbevis mot ett nytt. De nya spelrättsbevisen hämtar du i våra receptioner enligt nedan.

Spelrättsbevis med nummer 1-999 (fd Norrköpings GK) hämtas ut i reception på Klinga.

Spelrättsbevis med nummer 1000-2999 (fd Söderköpings GK) hämtas ut i reception på Hylinge.

Hittar du inte ditt gamla spelrättsbevis kan du ändå hämta ut ett nytt och i samband med detta avsäga dig ditt gamla bevis.

Är du ny spelrättsägare och inte tidigare fått något bevis så kan även du hämta ut ett spelrättsbevis i respektive reception.

Är du osäker på var du ska vända dig eller om du har frågor går det bra att kontakta oss på 011-158244 eller info@nsgk.se

Välkomna!

Rätt svar i tipspromenaden

Det var 5 frågor och olika utslagsfrågor i tipspromenaden på Hylinge och Klinga under Golfens dag.

På Hylinge var det 39st som gick tipspromenaden och på Klinga 16st.

Rätt svar:

Om vi går en 18 hålsrunda golf så går vi runt 12000 steg. Av fotboll golf och gymnastik ligger golfen mitt emellan. Det är 27,6% kvinnor som spelar golf i Sverige. Och på de flesta golfbanor i Sverige idag krävs vårdad klädsel, det vill säga hel och ren. När det gäller uttryck som owl och lamb finns de inte i golfen så rätt svar är Albatross bogey och chipp.

Utslagsfrågan: Hylinge hade 104 bollar

Klinga hade 794 peggar.

Vinnare på Hylinge var Claes Detterwall
2:a Hanna Ekblad
3:a Johan Pettersson

Vinnare på Klinga var Eva Axelsson
2:a  Birgitta Brobeck
3:a Bengt Brobeck

 

Pristagarna kan hämta sina priser i receptionen på Klinga från tisdag em.

Stort tack till Camilla och gänget från Klubb36 som höll i trådarna denna soliga lördag!

Cobra demodag på Klinga

Cobra besöker Klinga torsdag 18 maj mellan kl 16 – 19. Säkra din chans att få professionell hjälp direkt från leverantören – boka i shoppen på Klinga!